Vraag & Antwoord

Anders (software)

Camtasia / compressor probleem

Anoniem
Menno2
7 antwoorden
 • Ik heb een recorder programmatje gedownload, hij doet het echter niet. Het gaat om Camtasia van Techsmith. Wanneer ik een bepaald gedeeltje van het scherm wil opnemen, krijg ik de volgende melding:

  "
  Unable to make compressed AVI file stream: bestandsnaam.avi A suitable compressor cannot be found.
  "

  iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?
 • Ik ken dat hele proggie niet maar het klinkt als een codec probleempje. Download k-lite codec pack (google). Dit pakket bevat doorgaans de meest gebruikte codecs die nodig zijn om een bestand af te spelen of te beluisteren. De Full versie bevat bovendien Mediaplayer-Classic, die vind ik persoonlijk nog beter dan de huidige Media-player (zonder veel toeters en bellen en doet gewoon wat ie doen moet). Het is goed mogelijk dat je het bestand dat je dan wil afdraaien met dat proggie van je het nu wel doet…suc6 :P
 • Camtasia heeft dacht ik ook een eigen codec beschikbaar. Heb je je pc trouwens wel even gereboot na de installatie?
 • ik heb gereboot,
  ik zal proberen een aantal codecs te downloaden
 • [b:d12eba998b]gerben schreef:[/b:d12eba998b][quote:d12eba998b]Camtasia heeft dacht ik ook een eigen codec beschikbaar.[/quote:d12eba998b]Misschien moet je inderdaad één of meer van DEZE codecs installeren.

  Gr,
  Jim
 • probeer dit eens

  1) klik op Tools –> Options.
  2) klik op de Video Tab.
  3) als het zegt "unknown" in de box voor Screen capture codec: –> klik dan op de Video Compression button en kies een van de codecs.
 • Werkt het dan nog niet dan zou je kunnen overwegen om Gspot (Google) te downloaden. Open dan het bestand door met de muis op het bestand te gaan staan…rechtsklik erop en dan openen met [b:dbdb2b2a12]Gspot[/b:dbdb2b2a12]. Deze tast het bestand af en laat zien of er en welke codecs gemist worden :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.