Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welk antivirus programma en firewall gebruiken jullie?

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil een nieuw antivirus programma kopen en een firewall en deze gebruiken op 2 of 3 computers hier in huis, dus zou graag een multi licentie willen hebben.

  Maar wil graag weten wat jullie gebruiken en waarom jullie deze gebruiken.

  Ik download nogal wat muziek b.v. en bezoek nog wel eens wat gevaarlijke sites waar nog wel eens een virus/ spyware/ mallware in kan zitten.

  Nu wil ik dus een goede scanner hebben die natuurlijk het liefst ook zo weinig mogelijk gebruik maakt van cpu en als het zou kunnen ook nog graag in het Nederlands, maar dat is niet echt verplicht in het Nederlands.

  Welke gebruiken jullie nou en waarom? Welke raden jullie mij aan?

  Heb een tijd Kaspersky gebruikt en Avast. Kaspersky en Avast belasten de pc toch nog wel behoorlijk en Avast moet je handmatig scannen.
 • Ik gebruik nod32 als antivirus. Deze staat erom bekend dat ie het systeem weinig belast. Als firewall versie 2.1.5 van kerio personal firewall.
 • Hoi Gerben,


  Bedankt voor je reactie. Over nod32 heb ik inderdaad goede verhalen over gehoord.

  Kerio werkt die nog? Dacht dat deze was opgeheven de gratis versie, of heb jij de betaalde versie?

  Is het bij nod32 niet zo dat die en reclame boodschap meestuurt per e-mail zoiets in de trend van gescand op virussen door nod32?
 • Die melding kun je zelf aan- en uitzetten. Kerio is niet meer gratis, maar de oudere versies kun je natuurlijk gewoon blijven gebruiken. Of je koopt de nieuwe versie. Of je neemt gewoon een andere freeware firewall. Ze maken mekaar niet zoveel, en betaald is niet per se beter dan freeware.
 • Hoi Gerben,

  o.k. dat je die melding aan/ uit kon zetten wist ik niet.

  is kerio ook licht voor de cpu?
 • Die van mij wel, maar dat is wel de oude versie. Dacht dat het met de nieuwe ook wel meeviel.
 • Heb nooit betaalde beveiligingssoftware gehad. Gebruik nu Antivir + de Sygate personal firewall. Daarvoor de gratis AVG antivirus. Heb nog nooit enig spoor van een virus kunnen ontdekken, ondanks wekelijkse online scans.
 • Je zou je natuurlijk kunnen afvragen, of het niet vinden van virussen nou een goed of een slecht teken is. ;)
 • Ik gebruik ook NOD32, want dat is zó lekker licht! Mocht je wat anders willen dat ook bijna niet belastend is, kijk dan eens naar G-Data AntivirusKit.

  Firewall heb ik niet softwarematig, alleen twee in de routers.
 • [quote:f7004e44bf="gerben"]Je zou je natuurlijk kunnen afvragen, of het niet vinden van virussen nou een goed of een slecht teken is. ;)[/quote:f7004e44bf]Tja, zo kun je alles twee kanten op beredeneren.
  Laat ik het zo stellen: naast het feit dat de virussen niet langs mijn gratis scannertje komen worden ze ook niet gedetecteerd met de online virusscanners en loopt mijn systeem al jaren als een zonnetje. Dat is voor mij toch wel een teken aan de wand. :wink:
 • Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je gedraagt. Als je een beetje voorzichtig bent, en niet bijvoorbeeld maar overal op klikt, loop je al een stuk minder risico. Maar ik ben al wel diverse malen tegengekomen (bij kennissen), dat Norton Antivirus niks in de gaten had, terwijl het systeem dan toch vol zal met allerlei troep. Dit terwijl NAV er weer om bekend staat, dat ie erg belastend kan zijn.
 • Ik gebruik NOD32 icm zonealarm Pro. NOD32 houdt alle virussen buiten en Zonealarm Pro detecteerd ook Spyware. Zodra een programma actief wordt geeft hij een melding of dit gewenst is, tevens scant hij zeer regelmatig.
  De meldingen kan een gebruiker wel eens frustreren (als hij ongeduldig is) maar als je controle over je systeem wil houden is Zonealarm ideaal.
  In mijn kennissen kring zie ik mensen met Norton en Mcafee beduidend meer problemen hebben dan dat ik zelf heb. Mcafee Firewall en virusscanner en toch de PC vol met rotzooi hebben :(

  Persoonlijk heb ik het niet op gratis scanners,echter, wat je ook kiest, de inrichting van je PC bepaald ook de risico's. Maak sowieso gebruikers aan met beperkte rechten dan is de kans dat ongewild rotzooi op je systeem komt al een stuk kleiner. Zorg ook dat je administrator account een wachtwoord bezit. Dit icm een goede firewall en scanner en je bent het mannetje/vrouwtje
 • ik gebuik ook NOD32 met Microsoft Defender .
  draait als een zonnetje
 • Kaspersky. Al jáááááááren favoriet hier op 4 pc's (want upgraders kunnen één licentie á 27,95 op twee pc's installeren).
 • Bedankt voor jullie reacties.

  Kaspersky is bekende scanner voor mij en zeker ook goed te noemen.
  Kaspersky's actie voor twee pc's die ken ik inderdaad, kwam ik onlangs tegen.

  Norton en mcaffee zijn inderdaad scanners die ik in ieder geval nooit zal nemen.

  Nod32 zal ik eens een trial downloaden om uit te proberen. Zag op de site dat je ook hier een multi licentie van kan kopen.

  Van nod32 vond ik het irritant dat je de reclame melding mee kreeg in de e-mail, maar als je dit kunt uitzetten dan heb ik er zeker geen problemen mee.

  Verder kwam ik vandaag toevallig deze gratis scanner tegen via een ander forum AVS is een uitgeklede versie van Kaspersky alleen hier moet je, je registreren heb ik gedaan, maar krijg als maar geen code toegestuurd. Zelfde systeem als Avast qua registratie.
 • Hoi Ronald

  Ik heb 2 codes gekregen (AVS).
  Ik stuur je een PB met de code.
 • Hoi Ton52,

  Bedankt voor de code. Zal hem eens testen.

  Wat heb jij gedaan wat mij niet gelukt is?

  Of heb jij ook lang (zeer) moeten wachten totdat je die code kreeg?
 • Ronald…….minder dan één minuut :D

  Groetjes
 • Lol,

  Ik kreeg gisteren opeens twee mailtjes binnnen van Kaspersky met twee codes van het programma.

  Kennelijk werkten die gasten de afgelopen twee weken niet.

  Heb nu ondertussen nod32 gekocht en bevalt me prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.