Vraag & Antwoord

Anders (software)

[van word naar pdf] hoe behouden interne links hun werking?

Anoniem
kid jansen
3 antwoorden
 • Als ik een Word document waarin een hyperlink naar een extern document staat, omzet naar pdf, blijft de hyperlink in het pdf document zijn werking behouden.

  Zet ik een word document met een hyperlink naar een bladwijzer in datzelfde document om naar pdf dan krijgt de hyperlink in het pdf bestand wél een blauwe kleur en een onderstreping, maar werkt de (interne) hyperlink niet meer.

  Wie weet hoe ik een word document met daarin interne hyperlinks (verwijzend naar locaties binnen hetzelfde document) kan omzetten naar pdf zodanig dat de interne hyperlinks in het pdf document hun werking behouden?

  Alvast hartelijk dank!
 • Dat zou ik ook wel willen weten, was in de veronderstelling dat het wel werkte, maar ik kon vervolgens in acrobat alle links opnieuw gaan maken want ze werden niet overgenomen. Dat de kleuren wel blijven is niet zo raar, de manier waarop pdf gemaakt wordt is printen naar een virtuele printer. Het ziet er dus gewoon net zo uit als wanneer je het naar een echte printer zou sturen.
 • Hey
  ben hier destijds ook mee aan het stoeien geweest. De oplossing is simpel als je reeds Adobe ACROBAT gebruikt (dus niet enkel de reader). Je hebt bij installatie de mogelijkheid office plugins te installeren. Doe dit! voorheen gebruikte ik ook altijd enkel en alleen de pdf printer driver. Deze ondersteund (zelfs in acrobat 8) de hyperlink functie niet!
  Als je een document naar pdf wil maken kies dan in bv word de knop "convert to acrobat pdf" van de acrobat plugins. Dan werkt het moeiteloos. (het kan zijn dat je even de opties moet veranderen in dezelfde acrobat plugin maar ik dacht dat het als default goed stond ingesteld).

  Succes! 8)
  Alex

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.