Vraag & Antwoord

Anders (software)

GoogleToolbarNotifier

Anoniem
Jim van Zweeden
9 antwoorden
 • Regelmatig kom ik op allerhande machines dit opstartitem tegen. Ook op machines [u:ab1e2a698d]zonder[/u:ab1e2a698d] Google Toolbar.
  Iemand een idee wat dat ding doet?

  Of (zojuist ontdekt): is het dat pop-up'je rechts bovenin de Google webpagina……???
 • [quote:99748fcc64="lion"]Of (zojuist ontdekt): is het dat pop-up'je rechts bovenin de Google webpagina……???[/quote:99748fcc64]Ja, dat idee heb ik wel.
 • Zojuist ook een "readme" onder Program Files, ergens onder een Google map, gevonden. De tekst:

  —knip—
  GoogleToolbarNotifier is a companion to the Google Toolbar. This
  executable is necessary to enable the Search Settings Notifier feature
  of the Toolbar. This feature lets you keep Google as your default
  search engine and prevents this setting (and others as we add new
  features) from being changed without your consent.

  To enable or disable this feature, please click the "Settings" button on
  your Toolbar and choose "Options." In the "More" section, check or
  un-check the box next to "Set and keep Search settings to Google."
  As long as this feature remains enabled, GoogleToolbarNotifier.exe
  will run silently in the background.
  —knip—

  Waar je uit zou opmaken dat die notifier alleen zin heeft als je die toolbar geïnstalleerd hebt. Is dat niet het geval, dan kun je dat ding (zolang je niet met die toolbar werkt) toch net zo goed als startup item uitvinken….?
 • [quote:9d6c400a42="JBS"][quote:9d6c400a42="lion"]Of (zojuist ontdekt): is het dat pop-up'je rechts bovenin de Google webpagina……???[/quote:9d6c400a42]Ja, dat idee heb ik wel.[/quote:9d6c400a42]

  Die pop-up laat zich nu (een dag later) niet meer zien, dus da's 't ook niet……
 • Dat pop-upje heb ik nog nooit gezien dus geen idee…

  Maar als je dat verhaal gevonden hebt wat je tussen "Knip - Knip" schrijft dan zal je DIT en DIT toch ook gelezen hebben denk ik. En zo zijn er nog meer te vinden.

  En dan weet je dus ook hoe laat 't is. Klinkt niet echt fris allemaal vind ik.

  Kortom: De diverse actiegroepen "REGAIN YOUR DESKTOP/HEROVER UW COMPUTER/BAAS IN EIGEN PC" en hoe ze verder ook mogen heten hebben hun bestaansrecht weer eens bewezen gezien.

  Gr,
  Jim
 • Baas in eigen PC: mijn idee!
  Ik snap ook zo ongeveer waar Koekel naar toe wil, maar ik heb die hele toolbar niet geïnstalleerd (ben dat ook niet van plan) en snap dus ook niet waar dat verhaal tussen de "knip's" op slaat.
  Kortom: ik snap niet waar dat "Google is your default search" toe dient en dus ook niet waarom die notifier bij mijn (en op andere) systemen opgestart wordt…….. :evil:
  Vooralsnog neem ik niet aan dat ik tegen vreemde zaken aanloop (b.v. een onwillige Google Earth :wink: ) als ik die notifier z'n nek omdraai….
 • [quote:7966cfe3bc]ik heb die hele toolbar niet geïnstalleerd (ben dat ook niet van plan) en snap dus ook niet waar dat verhaal tussen de "knip's" op slaat.[/quote:7966cfe3bc]Tja, inderdaad de vraag waar die notifier dan vandaan komt. Maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat 'ie ook (ongevraagd) meekomt met andere Google software.

  Je noemt zelf Google Earth bijvoorbeeld, die draait hier ook en zonder morren en zonder dat die notifier geïnstalleerd staat, da's geen probleem dus. Maar tijdens de installatie van GE moet je wel goed opletten en zelf een hele rij (5 of 6 meen ik) vinkjes weghalen om niet opgezadeld te worden met allerlei andere "handige" Google software. Mogelijk is hij dus zo op je systeem geslopen.

  Maar de nek omdraaien zou ik hem zeker, de verhalen maken melding van de mogelijkheid dat 'ie op eigen houtje zo nu en dan "naar huis belt" of waar dan ook naartoe. En dat is ruimschoots voldoende om een mens (mij in ieder geval wel) bovenin in de gordijnen te jagen. BRRRRRR…….!!

  Gr,
  Jim
 • Die GE installatie is helemaal lachen geblazen. Er kan gekozen worden uit een "Volledig installatie" of een "Custom"……..
  Achter die aangepaste (Custom) staat: voor gevorderden………
  Ik heb bij 2 installaties (eentje deze week en eentje 2 maanden geleden) voor de laatste gekozen. Ik kreeg een keuze te zien om die Google toolbar aan te vinken, nog een of ander item en de mogelijkheid om GE direct na install. te starten. Da's dus allemaal "voor gevorderden"…. :D
  Kun je je afvragen wat die "Volledige install." zoal teweeg brengt…..

  Hoe dan ook, er waren 3 items, en ik heb ze geen van 3en aangevinkt! Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat die notifier al eerder (bij de download???) binnengeslopen is…….
  Maar d'r uit gaat-ie!
 • Ik weet dat 't volkomen absurd is, maar te oordelen naar de datum en de tijd van aanmaak van de map "GoogleToolbarNotifier" (map heeft dezelfde naam als de .exe) is-ie erop gezet met en tijdens de installatie van Win XP Pro. Daarover is geen twijfel mogelijk…….
  Vreemde geschiedenis. Bij m'n eega stond-ie overigens ook op d'r XP Home laptop. Groeien we toe naar een machtsblok Google / M$..????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.