Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

E-mail adres wordt gebruikt (illigaal) door anderen

Dunja
9 antwoorden
 • Ik ben alles aan het herinrichten c.q. controleren en het valt mij steeds vaker op dat er via mijn e-mailadres post verzonden wordt naar onbekenden. Hoe kan ik dit voorkomen ?? :oops:
 • Als het geen vervelende huisgenoten zijn dan zit er rotzooi op je systeem. Dus: eens goed scannen op malware met de daarvoor geëigende programmas. Je zou deze eens kunnen draaien om te beginnen: http://safety.live.com/site/nl-NL/default.htm

  En dan een goede virusscanner en firewall. Als je goed uitkijkt met het openen van bijlagen bij je E-mail en een beetje voorzichtig surft, d.w.z. niet overal lukraak op klikt (zeker niet in MSN) dan moet je een heel eind kunnen komen.
 • Nou KeesA….. hij is aan het draaien. Nu maar eens rustig afwachten of hij wat signaleerd. Vervolgens zal ik firewal etc. nog eens nakijken.
  Bedankt :)
 • Er is dus het e.e.a. gevonden. Alles verwijderd en nu beveiligen die hap.
  Hartstikke bedankt :D
 • De truc is dat als je de goede beveiligingsprogjes hebt draaien en je denkt bij het surfen een beetje na je nauwelijks in de problemen kunt komen. De meeste besmettingen zijn te wijten aan laksheid of eigen onvoorzichtigheid.

  Hoop dat je problemen nu voorbij zijn.
 • En nog een advies: stop geen mailadressen in je adressenbestand omdat mocht je eventueel besmet zijn, er zijn nl. mailtjes in omloop die automatisch worden doorgestuurd naar adressen in je adressenbestand. Kijk mocht je nou zelf besmet zijn ok…maar dan kun je in ieder geval uitsluiten dat jij anderen besmet en dat vind ik zeker zo belangrijk. Overigens heb ik mijn adressen bestand op papier staan…yip je leest het goed. In deze welvaart van de electronische vooruitgang heb ik ook nog steeds een [i:6d88f533f6]papieren agenda[/i:6d88f533f6] in bezit :P
 • waar ik nou benieuwd naar ben: gaat het om mailtjes die in jouw postvak verzonden staan??
  of gaat het - zoals veel vaker - om mailtjes die jouw adres als afzender bevatten…?
 • Het gaat om mailtjes die mijn adres als verzender hebben staan :(
 • tja, ik vermoedde al zoiets.
  dat heeft dus verrekte weinig met de veiligheid op je eigen pc te maken… maar veel meer met het zelf laten slingeren van mailadressen cq door mensen die jouw adres in hun adresboek hebben staan en virussen oplopen of vrolijk op van alles en nog wat maar blijven klikken.
  jouw adres is dus in het grote spamcircuit terecht gekomen, en zal daar heel lastig uit te verwijderen zijn.
  als je reageert op al die (veronderstel ik) zogenaamd onbestelbare mailtjes weet men zeker dat jouw adres ok is, dus dat moest je maar niet doen.
  gewoon: regels instellen of een spamfilter, en als het te gek wordt: neem een ander mailadres.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.