Vraag & Antwoord

Anders (software)

RapidFile bestanden exporten naar Excel 2003

Anoniem
PC1
6 antwoorden
 • Met de Komst van Windows Vista lijkt het erop dat Dos ons vaarwel gaat zeggen. Ik gebruik sinds jaar en dag het gratis programma Rapidfile (MS-Dos app.) waarin ik al mijn cd's in hebt staan. Nu wil ik graag met de optie exporteren binnen RapidFile de bestanden omzetten zodat ik ze in excel kan inladen. RapidFile heeft daar een viertal mogelijkheden voor in huis N.l. Dbase II, III, PFS; File, Lotus 1-2-3 en kommabegrensd. Welke kan ik het beste gebruiken en zijn er nog andere mogelijkheden zonder alles opnieuw te hoeven in te typen de bestanden in Excel te openen?
 • Rapidfile kan dacht ik wel CSV bestanden aanmaken (file?), en dat kun je zonder problemen in excel importeren. Als je graag rapidfile zou willen gebruiken, kijk dan eens of dat in dosbox wil draaien.

  http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1
 • [quote:010521c84f="gerben"]Rapidfile kan dacht ik wel CSV bestanden aanmaken (file?), en dat kun je zonder problemen in excel importeren. Als je graag rapidfile zou willen gebruiken, kijk dan eens of dat in dosbox wil draaien.

  http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1[/quote:010521c84f]

  Beste Gerben,


  Ik kan RapidFile in het dos venster van XP Pro_2 wel draaien. Maar zou het bestand (cd.rpd) graag onder Excel willen laten draaien.

  RapidFile kan alleen Dbase II, III, PFS; File, Lotus 1-2-3 en kommabegrensd exporteren.

  Ik heb het al geprobeerd met kommabegrensd maar de kolommen gooit Excel allemaal door elkaar.
 • ik herinner me vaag rapidfile… daar kon je in die tijd heel wat mee.
  heb geen recente ervaringen, maar herinner me ook dat omzetten van oude bestanden soms via een ander programma wél werkte.
  probeer eens een van die genoemde progjes te pakken te krijgen om het via een tussenstap te doen.
  wat ook zou kunnen (misschien): printen en via ocr - word tabellen maken waarmee je dan in excel verder komt.
  voor deze dingen geldt bovenal: volhouden!
 • Beste Heren,


  Hartelijk dank voor jullie deskundigheid.
  Het is mij gelukt om een rpd bestand te exporteren naar excel. Ik gebruik binnen rapidfile Lotus 1-2-3 (wk1) als export en kan hem dan in excel inlezen. Er echter wel wat kleine aanpassingen nodig, maar dat is te doen.

  Heren, een hele prettige jaarwisseling en een goed en computerrijk 2007 toegewenst.

  Groetjes, Eric
 • Met dat tekstbestand zat het mogelijk vast op de delimiter. Soms worden er puntkomma's gebruikt ipv. komma's of andersom. Mocht je het nog eens tegenkomen, dan kun je dat eenvoudig omzetten met CSVed.

  http://home.hccnet.nl/s.j.francke/t2t/text2table.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.