Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word (Office XP Pro): 13 cm hoge kopregel kan niet kleiner

Anoniem
woordenboek
2 antwoorden
 • Een merkwaardig probleem bij een kennis: alle documenten in Word beginnen ongeveer halverwege de bladzijde. De instellingen van de marge zijn normaal (allemaal op 2,5 cm).
  Hte probleem lijkt de kopregel te zijn. Er staat één harde return in, maar de stippellijnen die de grenzen van de kopregel aangeven lopen tot 13 cm. Normaal kun je in de verticale liniaal de hoogte van de kporegel verslepen, maar hier lukt dat niet. Als ik hem kleiner dan 13 cm wil maken, springt hij ineens naar 20 cm, zodat er helemaal niets meer op de pagina kan. Dan kan ik hem wel weer terugslepen tot 13 cm, maar niet kleiner.
  Ik heb het register opgeschoond (met CCleaner en TweakNow Registry Cleaner), Office verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar het probleem blijft.
  De testpagina van de printer is ook helemaal normaal.

  Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?
 • Ik weet wat het zou kúnnen zijn: in de kopregel staat een afbeelding o.i.d. Dat levert namelijk het door jou beschreven gedrag van de verticale lineaal op. Je ziet het plaatje echter niet, dus moet het een wit plaatje zijn of een andere afbeelding die met "crop" zo smal is gemaakt dat er niets van over blijft.
  Probeer eens links naast de koptekst te klikken De cursor verandert in een zwart rechthoekje, maar mogelijk zie je nog iets anders. Klik daar op en klik dubbel. Dan gaat "format picture open en kun je uitzoeken wat het is. Je kunt ook meteen op delete klikken.

  Overigens houdt Word dit soort zaken niet bij in het register, maar in het bestand "normal.dot" Dat staat meestal in C:\documents and settings\<naam>\application data\microsoft\templates\ Als je dit bestand weghaalt of zolang een andere naam geeft zal Word een nieuwe "normal.dot" aanmaken, waarmee het probleem waarschijnlijk ook is opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.