Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Lijnen verwijderen bij word.

Anoniem
phonebooth78
8 antwoorden
 • Hallo,

  Bij word 2000 is het heel handig dat wanneer je drie streepjes typt — en dan op enterdrukt dat je dan een lange lijn krijgt zoals je heel veel ______ achter elkaar typt.

  Het vervelende is dat wanneer deze lijn er eenmaal staat, krijg ik hem niet meer weg!! Als ik een aantal regels erboven en eronder selecteer en ik druk op del/backspace dan zijn die regels wel weg, maar de lijn blijft gewoon staan!!
  Alleen wanneer je die regel krijgt en je drukt gelijk op ctrl+Z dan verandert het terug in —

  Mijn vraag is: Hoe krijg je zo'n lijn weg als die er eenmaal staat?
 • Zelf gebruik ik Word 2003 en daarin kan ik een dergelijke lijn verwijderen via de optie "Extra –> AutoCorrectie opties".
  Neem aan dat Word 2000 deze optie ook heeft.
 • Volgens mij wordt die lijn als figuur in Word getekend. Lukt het niet door erop te gaan staan en dan selecteren zodat er blokjes aan de uiteinden verschijnen en dan delete?
 • zet even dat verkeerde 'p' teken aan waarmee je de spaties en enters ziet. Dan zie je de enter die je moet verwijderen om de lijn te verwijderen.
 • Nee, ik kan er niet op gaan staan en verwijderen door te klikken.Je ziet dan een muiswijzer: 2 horizontale streepjes met pijltje up en down zodat je de lijn naar boven en beneden kan verschuiven.

  Dat met dat P teken helpt ook niet, want als je eronder gaat staan, en dan die betreffende enter weghaalt dan blijft ie gewoon staan..Hetzelfde als met een net een vis scheppen die er dan altijd naast zit..Ook al weet je zeker dat je hem in je net hebt..

  Ik zal het eens via de auto-correctie-opties proberen..Hoop dat t lukt..
  Pff, Microsoft..Moet weer even irritant doen he..;)

  Thanks voor de opties in ieder geval.
 • Word voegt automatisch een rand toe als je drie keer '-' typt. Er is als het goed is een knop in de opmaakbalk waarmee je randen kunt beheren. Het ziet eruit als een vierkant met onderbroken lijnen verdeeld in vier vlakken.
  Ik kan het niet precies uitleggen omdat ik al een tijdje werk met Office 2007, en daar heeft Microsoft (heel fijn) de interface totaal veranderd.
  Volgens mij kan je ook via het menu Opmaak randen bewerken/beheren.
 • Heey Thanks!!

  Dan is het zoiets als bij Excel als je een kader toevoegt als je een tabel maakt bijv.
  Ik ging op de regel erboven staan (die dus eigenlijk volledig onderstreept is) en daarna heb ik als kader géén kader gekozen..
  En dan verdwijnt hij zo..

  Duizend maal dank..!
 • Een horizontale lijn is heel snel te tekenen door drie streepjes of is-gelijktekens te typen en op Enter te drukken. Om een dergelijke lijn naderhand te verwijderen moet u weten, dat de lijn zich tussen twee alineamarkeringen (Enter's) bevindt. De lijn is dus te verwijderen door de Shift-toets ingedrukt te houden en vervolgens de eerste alineamarkering, de lijn en de laatste alineamarkering te selecteren. Druk dan op de toets Delete om de lijn te verwijderen.

  Maar wat nu als de lijn aan het einde van het document staat? De lijn is dan niet te selecteren en als u op Enter drukt wordt de lijn alleen maar verder naar beneden verplaatst. Weet dan bovendien, dat de lijn geen echte lijn is maar een rand, die hoort bij de laatste alineamarkering. De lijn is dus ook te verwijderen door de laatste alineamarkering boven de lijn te selecteren en te kiezen: Opmaak >> Randen en arcering >> Randen >> Geen.

  En dit laatste werkt echt.

  Gegroet,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.