Vraag & Antwoord

Anders (software)

Trojan in lsass

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • NOD geeft in de volgende map aan dat er een trojan zit:
  [quote:f7ecda8a62]C:\DOCUME~1\MARKEN~1.WEL\MIJNDO~1\YSTEM3~1\lsass.exe.[/qoute]

  Kan ik deze zo verwijderen? Het bestand is op zich belangrijk volgens mij, maar aangezien het in "Mijn Documenten" staat zou het misschien gewoon een bestand zijn wat zich moet voordoen als dat bestand.
  Iemand enig idee?[/quote:f7ecda8a62]
 • Dit kan eigenlijk alleen maar een nepperd zijn. De "echte" staat in c:\windows\system32\.
 • [quote:f6cf3fafcc="gerben"]Dit kan eigenlijk alleen maar een nepperd zijn. De "echte" staat in c:\windows\system32\.[/quote:f6cf3fafcc]

  okej, maar hij is niet te verwijderen omdat hij door het systeem gebruikt wordt :-? Maar ik kan 'm wel gewoon verwijderen in veilige modus?
 • Probeer hem eerst eens af te breken in taakbeheer. Safe mode kan ook. Mogelijk komt ie wel terug, plaats dan maar even een hijackthis log.
 • Dat is allemaal gelukt, kon hem daar gewoon verwijderen. Maar inmiddels ben ik met TrojanHunter de hele pc aan het scannen, maar een aantal keer komt NOD er ff tussen met de volgende melding:

  [quote:000bb1060c]
  Virus informatie
  Bestand:
  C:\docume~1\MARKEN~1.wel\LOCALS~1\Temp\Unforgiven v2.exe

  Virus:
  Win32/IrcContact.30 trojan

  Gebeurtenis opgetreden op een bestand dat nieuw is aangemaakt door de applicatie C:\Program Files\TrojanHunter 4.6\TrojanHunter.exe. Het bestand is verplaatst naar quarantaine. U mag dit venster sluiten.[/quote:000bb1060c]

  Dit begrijp ik niet helemaal. NOD meld mij dus dat TrojanHunter zelf trojans aan zou maken? Lijkt me niet, dus wat kan ik hier mee?
  (en zo gebeurt dit vaker, dit is gewoon een voorbeeld. Maar heb nu ongeveer al 10 meldingen van zoiets dergelijks dat er wordt verwezen naar TrojanHunter)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.