Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Live CD naar MP3

jweijde
8 antwoorden
 • Hallo,

  Weet iemand of het mogelijk is om met nero7 mp3 cd's te branden zonder pauzes tussen de tracks? (live cd's).

  Volgens mij kan nero dat niet, of wel? Als nero het niet kan, is er andere software die het wel kan?

  Mario
 • alle neroversies tot nu toe konden dat, dus ik zou niet weten waarom nero 7 dat niet meer zou kunnen…. eerst de cd samenstellen, dan de tracks 2 t/m laatste selecteren en via rechtsklikken-eigenschappen de pauze op 0 seconden zetten.
  hou er wel rekening mee dat de omzetting naar mp3 vaak een tikje geeft tussen de tracks, zeker als je wat sneller brandt.
  mijn ervaring is dat wavs wél altijd naad en tikloos in elkaar overgaan.
 • Hoi,

  Wat ik bedoel is dat ik voor in de auto een mp3 cd maak, bestaande uit een aantal directories met in elke map een cd (in mp3 formaat). Sommigen zijn live cd's. Als ik gewone cd's brand (wav), dan heb ik de optie om aan te vinken "no pause between audio tracks" of idd middels properties de pauzes op 0 zetten.
  Bij mp3 gaat dit echter niet.
  Volgens mij zien de brandprogramma's mp3's niet als muziekbestand maar als data.
  Ik wil gewoon een [u:22e3d132cb]mp3 cd [/u:22e3d132cb] maken, met zo'n 10 cd's erop, waarvan er een aantal live cd's zijn.
 • dat zie je juist: zo´n mp3-cd is een verzameling databestanden, waarvan de ingebakken programmatuur in de afspeler muziek gaat maken.
  als dus geen pauzes wilt horen moet je dat regelen via die ingebakken programmatuur, en daarop heeft nero natuurlijk geen invloed.
  m.i. is jouw wens niet te realiseren: ieder bestand moet worden ingelezen, qua eigenschappen worden herkend en vertaald naar muziek.
 • Jammer, dan zal ik voorlopig wel pech hebben.
  Hopelijk zullen de makers van brandsoftware in de toekomst eens kijken of ze dit kunnen fixen. Het wordt tijd dat mp3's als muziekbestanden herkend gaan worden en dat we dezelfde mogelijkheden krijgen dan met wav bestanden. Daar hebben we meer aan dan eindeloos vernieuwen/veranderen van interfaces, kleurtjes, nieuwe knopjes en allerlei toeters en bellen waar we niets aan hebben.


  Mario
 • Heh zul je wel denken…'Daar is ie weer' maar goed in jouw oogpunt heb je natuurlijk helemaal gelijk, dat zou voor de consument een uitkomst zijn echter denk ik dat dit voorlopig niet zal gebeuren omdat [b:cf0dc3800b]MP3[/b:cf0dc3800b] nogal een grote bedreiging was en is het eigenlijk nog steeds voor de platen/cd-industrie. De consument gaat dus veel gemakkelijker het internet op om daar al zijn legaal of illegaal verkregen muziekbestanden te downloaden. Muziek in MP3 formaat is immers veel goedkoper maar kwalitatief minder dan een gewone .wav file die normaal op cd staan. Wij hollanders bijvoorbeeld staan bekend om 'zuinig zijn' wat zeer zeker geldt voor de portemonnaie. Hier lijdt de platenindustrie onder. Mijn mening is dat een gewoon in de winkel verkrijgbare cd veel goedkoper kan. Deze is echter relatief gelijk gebleven zo niet duurder geworden als begin jaren 80, toen Sony voor het eerst zijn cd'tje op de markt bracht. Hogere belasting heffen op voorbespeelde cd's haalt niets uit, logisch dat de gewone burger zoals jij en ik naar 'MP3' en aanverwanten grijpen. Voordat MP3 officieel door de platenindustrie erkend zal gaan worden denk ik dus dat dat nog wel even duurt, op uitzonderingen na natuurlijk.
 • Ja, maar ik ben toch echt niet van plan om een mp3 schijf uit mijn autoradio te halen, naar de winkel te gaan om een echte cd te kopen, dan in de auto i.p.v. 240 nummers op een cd nog maar een stuk of 12, alleen om van de pauzes af te komen!

  Bovendien boeit mij de prijs van cd's niet meer. Ik heb alle cd's verkocht. Ik wil niet meer zo'n ouderwetse kast vol met cd's in mijn interieur en ook geen 25 cd rekken. Ik wil ze niet meer hebben, al kosten ze minder dan een mp3tje. Ik wil mijn muziekverzameling op mijn harde schijf bewaren. Ik brand mp3 cd's voor in de auto en wis ze als ze me vervelen (zet ik er wel weer wat anders op). Stukken handiger dan cd wisselaars en propvolle lelijke cd rekken in je woonkamer.

  Voor mij doet de prijs van cd's er dus echt niet meer toe. Het cd tijdperk is voor mij voorbij. Daar zou de platenindustrie eindelijk eens op in moeten gaan spelen. Ik denk niet dat ik de enige ben. Wees eerlijk, een harde schijf van 300 gig koop je voor een appel en een ei, daar gaan heel wat mp3's op. Wat is nou nog handiger dan dat? En mijn volgende autoradio wordt er een die dvd afspeelt (kost net 300 euro). Surround setje in de huiskamer koppelen aan de computer en klaar is kees.

  Mario
 • Yip inderdaad, maar ook hier staat ontwikkeling niet stil…nu is het dvd voor in je auto…straks een Blu-Ray spelertje waar 25 gig op zo'n schijfje past en double layer schijfje zelfs 50 gig. Prachtig prachtig, of een card-reader waar je zo het kaartje vanuit je pc in je autoradio schuift…2 gig en daar kun je al behoorlijk wat op kwijt. Laat ik het nog gekker maken…hdd's worden straks ook nog veel kleiner en groter qua inhoud, wat zou er nu nog mooier zijn om zo'n schijf in een lade van je autoradio te schuiven en hoppatee…muziek en/of films van hier naar Tokyo en nog verder. Maar goed ik loop geheel op de feiten vooruit maar het is zeker niet geheel ondenkbaar. Alleen op een dag ook geheel niet ondenkbaar dat ie niets meer doet. Dvd schijfjes hebben ook niet het eeuwige leven hoe goed je er ook voor zorgt en bewaard en hoewel de techniek van hdd's ook niet stil staat hebben ze zo'n gemiddelde levensduur tot 4 a 5 jaar, met geluk nog iets langer en daarna kun je fluiten naar al je films en muziek…dat doet zeer. Tja dan nog maar even terugdenken aan die goeie ouwe grammofoon waar het allemaal mee begon. Tja ook die dingen liggen stoffig op zolder…dat was nog echt iets wat leefde, de dynamiek…de souplesse. Ok ok ik dwaal af en het is zeker niet meer ONTOPIC.
  Ik kan zo nog wel uren doorgaan en dan blijft het einde zoek..voor wat betreft de pauzes in je mp3's sluit ik me verder bij derkdejong aan, ik ben daar zelf momenteel niet mee bezig en het is me tot op heden nog niet gelukt om dat te verwezenlijken. Wat je zou kunnen doen is met een audiobewerkingsprogramma alle mp3's aan elkaar maken (als dat lukt) en dan als 1 groot mp3 file genereren eventueel daarin de pauzes handmatig verwijderen. Ik heb SoundForge XP, maar ben tot nog toe daar niet aan toe gekomen, gebruikte het alleen naast nero om .wav's om te zetten in mp3's en eventuele oversturingen te verwijderen. Momenteel ben ik me meer bezig gaan houden met films.

  Gegroet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.