Vraag & Antwoord

Anders (software)

Meerdere accounts bij Outlook

Anoniem
stee0036
6 antwoorden
 • Ter inleiding: buiten het emailadres van het werk heb ik diverse mailadressen die ik moet controleren en die ook daadwerkelijk gescheiden moeten worden. Daarvan zijn er 3 die horen bij een website en die ik controleer via squirrelmail (webmail), 1 hotmail adres en sinds kort ook een van @home. Aangezien ik al die adressen ministens 1x per dag, liefst vaker moet controleren, kost het veel tijd om keer op keer naar de juiste URL te gaan, in te loggen en weer uit te loggen.

  Nu heb ik begrepen dat je in MS Outlook al die accounts overzichtelijk binnen kan halen en beheren. Ik ben echter geen ster in Outlook. Wie kan mij vertellen over:
  1. Hoe dit in te stellen
  2. Hoe wordt dit overzichtelijk ingedeeld
  3. Hoe zit het met spamfilters/ongewenste email
  4. Als ik klik op "nieuw bericht", hoe wordt dan de juiste afzender bepaald?

  Tnx!
 • 1. Hoe dit in te stellen

  in outlook klik je op EXTRA en dan E-MAIL ACCOUNTS.
  Je kunt zoveel toevoegen als je wilt. Ik heb 15… ook vanwege allerlei sites.
  Hotmail werkt niet altijd, hotmail is ook voor kinderen vind ik…
  Tip, als je webmail ook gebruikt dan kun je aanklikken "kopie van de mail laten staan op de server".

  2. Hoe wordt dit overzichtelijk ingedeeld

  Dat moet je zelf doen. Als je in de lijst ook de "account" toont dan kan je makkelijk zie voor welk account welke mail is.

  3. Hoe zit het met spamfilters/ongewenste email

  Makkelijkst is zo: Eerst spamfilter verwijderen. Dan alle accounts instellen. Dan een spamfilter installeren, hij vind dan meteen alle accounts.


  4. Als ik klik op "nieuw bericht", hoe wordt dan de juiste afzender bepaald?

  Je kunt kiezen welk adres je als afzender wilt terwijl je de mail maakt.
 • Fijn, bedankt! :D
  Ik ga het binnenkort eens proberen :)

  Edit: Gelukt! :D
 • [quote:0ca68edc56="stee0036"]4. Als ik klik op "nieuw bericht", hoe wordt dan de juiste afzender bepaald?

  Je kunt kiezen welk adres je als afzender wilt terwijl je de mail maakt.[/quote:0ca68edc56]

  Aan de linkerkant in Outlook heb ik alle profielen open staan, met hun eigen Inbox, verzonden/verwijderde berichten, enz.. Ik heb enkele regels ingesteld in welke Inbox de verschillende accounts hun email berichten moeten plaatsen.

  Mijn vraag, is het mogelijk dat Outlook zelf afhankelijk van het profiel waarin ik sta het bijbehorende emailadres als afzender van het bericht gebruikt? Dus zonder dit zelf te hoeven kiezen?
 • Naar mijn ervaring kiest Outlook express als afzender voor uitgaande berichten "default' het ID waarop het bericht waarop je antwoordt was binnengekomen, maar met het pijltje naast die/jouw afzendernaam in het bericht-in-aanmaak kun je kiezen uit je andere afzendernamen.

  Voor nieuwe berichten die geen gekoppeld antwoord zijn op een ander bericht springt het 'baas-adres" of "standard e-mail" in, meestal de account die je het eerst had opgevoerd maar dat kun je ook wijzigen in de rubriek "accounts". Ook hier weer blijft in bericht-in-aanmaak in de afenderbalk het scrollpijltje ter beschikking om van afzenderadres te wisselen.

  Eigenlijk bedoel ik: trek alle hokjes open en lees wat er staat want zo kwam ik er zelf achter en ik denk: de meesten.
 • dat is dus wat ik niet wil. afhankeljk in welk profiel ik sta moet hij het bijbehorende adres gebruiken, dus zonder zelf te moeten kiezen. dit is standaard in thunderbird. lijkt me dat dit toch ook op de een of andere manier mogelijk moet zijn in Outlook??????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.