Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verwijzing in Excel

Anoniem
bullenston
2 antwoorden
 • Ik heb in Excel een database gemaakt van al mijn CD's en DVD's, opgedeeld in systeem, applicaties, audio, data en films.
  In het deel audio zou ik graag in een veld van de records een verwijzing maken naar een audio-bestand, dat enkele herkenbare maten beslaat van het daar voorkomende muziekstuk.
  Door te klikken op die verwijzing zouden die maten dan hoorbaar moeten worden, bijv in de mediaplayer.
  Vanzelfsprekend zal ik voor elk stuk het korte audiobestandje moeten maken en ergens in een map bijeen zetten, of misschien ook wel in de database.
  Wie weet hier een oplossing voor?
  Bedankt alvast,

  Ton
 • Dat lijkt me heel eenvoudig: je kunt in een cel een hyperlink maken naar een geluidsbestand. (rechts op de cel klikken en onderaan hyperlink kiezen., Vervolgens de knop File onder 'browse for' kiezen en het korte geluidbestandje dat je gemaakt hebt opzoeken.
  Zet in het venster waarin je het opzoekt onderaan wel even 'files of type' op 'all files *.*' Standaard krijg je alleen office-files te zien.)

  Als je de lange verwijzing in de cel niet prettig vindt, kun je daar b.v. PLAY in typen. De feitelijke hyperlink verdwijnt daarmee uit het zicht.
  De cel kun je niet meer met de muis selecteren (Dan gaat de hyperlink open) dus je moet er met de cursortoetsen heen voor je er iets in kunt typen.

  Het geluidsbestand waarnaar de hyperlink verwijst gaat open in de speler waaraan het type bestand is gekoppeld. Dus als b.v. mp3's altijd in de windows mediaspeler geopend worden en je hebt de kleine geluidsbestandjes als mp3's opgeslagen, dan gaat de mediaspeler open en speelt het betreffende bestandje af. Je moet de mediaspeler handmatig sluiten.

  Hier is een uitzondering op: als je de bestandjes als*.wav opslaat, worden ze geopend door de windows soundrecorder en dat gebeurt volledig op de achtergrond: je hoort alleen de muziek en na afloop sluit de soundrecorder weer. In de taskmanager is dat duidelijk te zien.

  Dat lijkt me mogelijkheden te bieden. Als je telkens een paar maten opneemt van een cd met de soundrecorder (START-programs-accessoires-entertainment-soundrecorder) en die opslaat (standaard als .wav) en de hyperlinks naar die bestanden maakt gaat er niets open of dicht, maar je hoort alleen een paar maten muziek als je in de cel klikt.

  Het lijkt me evenzogoed een heel werk, succes ermee

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.