Vraag & Antwoord

Anders (software)

Stomme fout, nog te redden?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Vandaag heb ik onze huiscomputer geformatteerd. Ik 'dacht' genoeg voorbereid te hebben, maar toch niet helemaal. De fout die ik heb gemaakt zit bij de mail.

  De vorige keer dat ik de pc opnieuw had geinstalleerd, is het fout gegaan. De mail berichten staan in een map op de D schijf, waar dan in outlook express naar wordt verwezen. Zo zou als opeens de pc geformatteerd moest worden door een virus of oid, de mail niet weg zijn. Nou heb ik de vorige keer dat ik outlook weer instelde, alleen de berichten geimporteerd, en dus niet ingesteld dat de nieuwe berichten daar ook opgeslagen moeten worden. Ik kwam hier vandaag achter, nadat ik de mail weer wilde importeren en zag dat het niet tot vandaag ging met de mail.

  Is hier nog wat aan te redden (recovery oid?) of is het jammer van die mailtjes en het vanaf nu gewoon voorkomen?

  Alvast bedankt,
  Jur
 • PC inspector http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm

  Get data back: http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm
 • Heb net het programma geprobeerd, maar hij kan niks vinden op m'n C schijf, wel dingen die zijn verwijderd op m'n D schijf, maar daar heb ik niks aan, die is ook niet geformatteerd. Misschien doe ik iets fout hierbij?

  Ik doe het via object –> drive –> physical drive. Dan selecteer ik windows drive C, die gek genoeg even groot is als mijn hele hdd, net zoals de D schijf. Als ik de C schijf selecteer, en daarna op find logical drives druk, vind ie niks bij de C schijf (die dus geformatteerd is) en bij de D schijf wel. Is het nu kansloos, of is er nog hoop?
 • [quote:33a2490421="jur!"]ik de C schijf selecteer, en daarna op find logical drives druk, vind ie niks bij de C schijf (die dus geformatteerd is) [/quote:33a2490421] Maar heb je C: alleen geformatteerd? Of heb je Windows en je applicaties er al op geïnstalleerd? Want dan zou je data overschreven kunnen zijn. Dan is je data wellicht niet meer te herstellen. Gaat het overigens om FAT32 of een NTFS partitie. je zou het eventueel nog kunnen proberen met een commerciële rescue applicatie. Bijvoorbeeld FAT Drive Recovery. Onderaan staan nog enkele linkjes naar recovery applicaties op een NTFS partitie.
 • Jammer genoeg ook alweer geinstalleerd. Kwam er achter toen ik bijna alle programma's weer had geinstalleerd en ik outlook express wilde instellen. Het was een NTFS partitie, net zo groot als dat ie nu is. Ik had m verwijderd en weer een nieuwe gemaakt zeg maar.
 • Ligt er maar net aan hoe belangrijk je het vindt en dus wat het waard is. Programma's als O&O DiskRecovery en Diskeeper Undelete, kunnen zelfs data van verwijderde partities herstellen. Je zou het nog kunnen proberen.

  Echter, omdat je de partitie alweer aangemaakt hebt en ook geinstalleerd in die partitie, is de kans op goed herstel zeer gering.

  Ik zou persoonlijk het geld van die software liever investeren in een externe harde schijf en een goed, helder backupprogramma zoals SyncBack SE of Double Image, en daarmee zorgen dat het gewoon nooit meer gebeurt.

  Dat je de data kwijt bent heeft namelijk in essentie niet zozeer te maken met dat je die partitie verwijderd hebt of Windows gedelete, maar ermee dat je backupsysteem niet goed is of geheel niet aanwezig. Dit vind ik een veel grotere fout en zeker een om te herstellen.

  groetjes Edmond
 • Ik denk dat ik er maar niks meer aan ga doen, jammer van die mailtjes.
  Ik ben wat vergeten in te stellen toen ik de vorige keer de laptop opnieuw installeerde. Ik had toen alleen de berichten geimporteerd in outlook express, maar niet de archiefmap veranderd. Outlook express sloeg dus vrolijk alle mailtjes op de C schijf, terwijl ik dacht dat outlook express het op de D schijf deed, en ik dus gewoon kon formatteren.

  Maar goed, zo'n fout maak je 1 keer, en daarna denk ik nooit meer!

  Bedankt voor jullie hulp,
  Jur :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.