Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

W 98 en USB

f.j.stols
4 antwoorden
 • Op een wat oudere laptop met W98 probeer ik de USB-poorten aan de praat te krijgen.Ik heb één USB-stick(Medion) met software, en één (Imation) sowieso zonder. Geen van beide krijg ik geïnstalleerd,de cd van Medion heeft [img:ea9852002f]http://i6.tinypic.com/44b3t4i.jpg[/img:ea9852002f] dus ook win98driver aan boord, maar het lukt niet.
 • wat bedoel je precies: wordt het installatieproces afgebroken of loopt het wel door maar kun je na insteken van de stick hem niet zien in de verkenner?

  er zijn verschillende aandachtpunten:
  - heb je op de juiste wijze geinstalleerd: dus eerst de software en de stick pas ingestoken toen de software daarom vroeg??
  - kun je in de bios zien of de usbpoorten überhaupt zijn ingeschakeld?
  - heb je de moederborddrivers vernieuwd?
  - er is een w98 usbfix verkrijgbaar bij microsoft
  - weet je zeker dat die driver voor w98 en niet voor 98se is!?!!
  - voor die imation zul je op de site van imation naar drivers moeten zoeken. w98(se) vraagt voor ieder merk eigen drivers!
 • Hierbij puntsgewijs wat antwoorden:
  1)heb je op de juiste wijze geinstalleerd: dus eerst de software en de stick pas ingestoken toen de software daarom vroeg??antwoord: ja
  2) kun je in de bios zien of de usbpoorten überhaupt zijn ingeschakeld?antwoord: voor zover ik (in verkenner) zie: geen usb-poorten herkend
  3) heb je de moederborddrivers vernieuwd?antwoord: kzou niet weten hoe dat moet..
  4) er is een w98 usbfix verkrijgbaar bij microsoftantwoord: zie onderaan.
  5) weet je zeker dat die driver voor w98 en niet voor 98se? antwoord: zie printscreen: daar word melding gemaakt van w98se
  -6)voor die imation zul je op de site van imation naar drivers moeten zoeken. w98(se) vraagt voor ieder merk eigen drivers!antwoord: toen ik het ding kocht al eens uitvoerig met imation gecorrespondeerd zonder succes. Aangezien het maar 6 euro kostte heb ik het zo gelaten.
  Voorts: inmiddels is de laptop weer terug bij de eigenaar. De locale pc-winkel kon niks voor me doen aangezien 98SE ook "uit" is.Gelukkig zit er in de laptop een verwisselbare cd- en floppydrive, en de eigenaar-op-leeftijd is daar content mee.
  Hartelijk dank voor het antwoord en ik ga op zoek naar een usb voor 98SE.
 • ik bedoel usbfix voor 98!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.