Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Word] Regels 'uitlijnen' tot einde

Quinten
15 antwoorden
 • Dag lui,

  ik heb een rapport uit een pdf file gekopieerd naar Word (2003) maar nu krijg ik zeg maar halve regels en dan gaat de regel weer verder op de regel daaronder.

  Aangezien ik het hele rapport uit wil printen, scheelt het mij aanzienlijk aan print en papierkosten als ik de regels gewoon de volle A4 kan beslaan.

  Ik heb ff zitten klooien in Word, maar zo gauw vind ik het niet..
  Het is vast heel makkelijk 8)

  Ciao!
 • Naast de knopjes van vet cursief en onderstreept zittten vier knopjes voor uilijnen. Daarvan moet je de meest rechtse hebben.

  Om nog meer te besparen: verklein de marges aan de rand.
 • [quote:f01f54d0b8="water"]Naast de knopjes van vet cursief en onderstreept zittten vier knopjes voor uilijnen. Daarvan moet je de meest rechtse hebben.

  Om nog meer te besparen: verklein de marges aan de rand.[/quote:f01f54d0b8]

  Hoi, de eerste optie had ik dus al geprobeerd, maar dat levert weinig op. De regels blijven 'smal' maar schuiven alleen wat meer op de naar het midden of naar rechts, net naar gelang welke optie je kiets..

  De tweede optie; ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Ik heb wel gekeken, bovenaan de tekst heb je zo'n centimeter met van die schuif dingetjes.. Ook dat lost niks op..
 • Waarschijnlijk heeft Word automatisch aan het eind van elke regel een ENTER gezet. Je kan dat zien door bovenin de taakbalk de omgekeerde 'P' aan te klikken. Wanneer aan het eind van elke regel zo'n 'P' omgekeerd staat betekend dat een ENTER. Ik weet niet of dat zo makkelijk te verwijderen is.
 • zoek en vervang

  als je dan zorgt voor elke keer bevestigen kan je beslissen of de harde return wel of niet weg kan
 • Hoi,

  ik snap allebei niet echt waar jullie op doelen eigenlijk.. Heb gekeken naar een omgekeerde p maar die zie ik niet, of over het hoofd..
 • Ik bedoel deze ¶
 • Bedankt, maar ik zie em nog steeds niet eigenlijk :oops:
 • is plakken speciaal geen optie? dan zonder opmaak laten neerzetten?
 • Probeer eens: Beeld > Alles weergeven.
 • Of een kleiner font, bv. van 10 naar 9 pnt
 • volgens mij was dat Almelo.
 • Allemaal tevergeefs! Niks schijnt te helpen..

  Help zelfs geprobeerd alles te kopieren eerst naar wordpad door een simpel tekstdocument op te stellen, maar ook hier blijf je last hebben van de opmaak.. Best irritant, want met printen scheelt het zo'n 50 pagina's!
 • er zit geloof ik in het afdrukkenvenster van MSWORD ook nog een functie om 2 pagina's op 1 af te drukken, probeer het een x uit en kijk of het wat is..

  succes…
 • [quote:999e130e20="Yoyo"]Ik bedoel deze ¶[/quote:999e130e20]Vrijwel zeker is dit het probleem. Dit heet "alineamarkering" en ik noem het meestal een harde return. In Word context is dat niet (helemaal) juist. Dit symbool is te verwijderen op de manier die eerder is genoemd. Op cursussen maak ik dus dit soort tekens zichtbaar, makkelijk om na te gaan hoeveel spaties, harde returns en "onzichtbare" tekst iemand per ongeluk heeft ingetikt. Mijn cursisten vinden dat altijd vervelend en klikken dat meestal weer weg. Het symbool staat op de "Standaard" werkbalk! Erop klikken, dat komen allerlei rare tekens te voorschijn of ze verdwijnen juist. Je moet dus zorgen dat ze zichtbaar zijn.
  Indien zichtbaar, dan kun je die gewoon handmatig verwijderen. De tekst verspringt vanzelf. Dan kun je de tekst dus maken zoals je dat hebben wilt. De tekens zijn ook met zoeken/vervangen te verwijderen. Dat moet je een speciale code gebruiken. Klik dan op Bewerken, Zoeken en klik op Meer als Minder niet zichtbaar is. Vervolgens klik op Speciaal en maak je keuze.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.