Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe te checken of Hardeschijf oke is?

Anoniem
Johnny321
5 antwoorden
 • Beste medeforumers

  Ik zit met een probleem. Mijn pc start niet meer op (gebeurde van het ene op het andere keer) , wanneer ik de pc aanzet kom ik in het keuze menu van:
  -pc in veilige modus starten
  -pc normaal starten
  -pc in enz enz

  wanneer ik voor normaal starten kies krijg ik heel even het xp logo te zien en dan schiet hij in een herstart. Veilige modus werkt ook niet, evenals alle andere opties die daar weergegeven staan.

  Nou jammer dacht ik, ik run die recovery disks wel (het is een headstart pc) Dus ik doe die disk erin. Dan slaat hij vast bij File setupdd.sys could not be loaded -error code 7

  Dus ik dacht dan maar met de 6 disks, 6 disks gemaakt en geprobeerd. nu slaat hij vast bij setupdd.sys could not be loaded -error code 4. zelfs na meerdere malen proberen.

  Toen heb ik even een bootdisk (flop) gemaakt en geboot, wanneer ik nu scandisk copieer naar de c en dan run loopt hij gewoon vast en controleerd dus niks.

  Als ik typ: Format C: en geef een Y gaat hij niet formatteren, hij loopt gewoon vast.

  Verder zijn er bij het booten geen foutmeldingen oid.

  Ik ben een beetje ten einde raad wat nu te doen. Is mijn HD gewoon stuk? en zo ja hoe check ik dat dan, voordat ik voor niks een nieuwe koop. Of is er iemand die dit herkent en wel een opening ziet.

  Alvast bedankt.

  Erik./
 • Diagnosetool van je schijffabrikant op flop zetten, vanaf flop draaien en kijken wat de test van de schijf oplevert.
 • Bedankt voo de tip, gelijk gedaan!

  Ik heb de volgende tool gebruikt:

  -Powermax van maxtor

  Alles gecheckt (full en quick) gelukkig worden er geen fouten gevonden, nu valt dat tenminste af maar nu zit ik nog steeds met hetzelfde probleem als ik hierboven al beschreef.

  Erik./
 • Je hebt wel een maxtor schijf hoop ik? Heb je de uitgebreide test gedaan? Test je geheugen ook eens.

  http://www.memtest86.com/
 • ik heb even gezocht wat de error 7 en error 4 precies waren. op de windows site las ik dat je kon proberen om alle pci-apparaten eruit te halen of je geheugenbalkjes allebei apart te testen. dat laatste was succesvol! nadat ik 1 geheugenbalkje verwijderd had doorliep de pc de installatie goed. alleen toen kwam hij met de fout: NTLDR is missing. Nu dat dus weer oplossen

  Erik./

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.