Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vastgelopen toolbars in Excel na installatie van een Add-in

7 antwoorden
  • Na installatie van een add-in (die inmiddels weer verwijderd is) het ik problemen met m'n toolbars in Excel 2002 SP3. Bepaalde toolbar staan nu uit (waaronder "standard") welke niet meer aangezet kunnen worden. Andersom staan er toolbars niet geactiveerd die ik wel wil gebruiken. De wizard pivottables werkt bv ook niet meer correct. Reeds geprobeerd: add-in verwijderen, auteur email gestuurd, regcleaner, Excel/Office verwijderen & opnieuw installeren. Niet svan dit alles heeft gewerkt dus heb ik het vermoeden dat het in het register zit. Heeft iemand een idee bij welke sleutel ik zou moeten zijn?
  • Lukt het ook niet via de menu-opties [i:2be6d00cf6]Beeld[/i:2be6d00cf6] -> [i:2be6d00cf6]Werkbalken[/i:2be6d00cf6]?
  • Helaas niet. Hier krijg ik slechts een paar werkbalken te zien. In ieder geval niet diegene die ik wil activeren. Als ik vervolgens op customize druk, zie ik ze allemaal, maar kan ik de "tickboxes" niet selecteren voor bv. toolbar "standard".
  • Ik denk dat ik iets te snel was met mijn antwoord... De aan/uit selectie is disabled als ik het zo begrijp. Ik hoop dat ge een beetje overweg kunt met VBA-programming... Voer de volgende procedure in in de [i:ed69f162c8]Visual Basic Editor[/i:ed69f162c8] van Excel en laat het 'runnen': [code:1:ed69f162c8] Sub RestoreToolbarsAndWorksheetMenuBar() CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True Application.OnKey "%-" CommandBars("Standard").Visible = True CommandBars("Formatting").Visible = True End Sub [/code:1:ed69f162c8] Succes!
  • Bedankt voor de tip! Ik ben niet zo thuis in VBA maar dit lukt wel. Ik nu in ieder geval de toolbars weer aan uit en uit zetten. Het vreemde is nog steeds dat ik de volgende toolbars niet kan deselecteren in het scherm Customize Toolbars: Standard, Formatting, Drawing, PivotTable & Protection. Wel kan het via het VBA script. Als ik de PivotTable wizard start en op finish druk krijg je normaal je pivottable te zien met je field-list zodat je kunt slepen met de velden. De veldlist verschijnt niet meer waardoor ik de wizard moet starten en via "layout" de velden kan slepen. Erg irritant!
  • Wat betreft uw laatste problemen kan ik niet zo meteen een pasklaar antwoord op geven, daarvoor zou ik persoonlijk achter uw toetsenbord moeten kruipen om zelf te zien welke parameters incorrect zijn ingesteld (geweest). Sorry...
  • Misschien kan ik je toch nog een klein beetje verder helpen met een aangepaste versie van mijn procedure: [code:1:40a8af9149] Sub RestoreToolbarsAndWorksheetMenuBar() Dim cbBar As CommandBar For each cbBar In CommandBars If cbBar.Type = msoBarTypeNormal And cbBar.Enabled = False Then cbBar.Enabled = True cbBar.Visible = True End If Next cbBar CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True Application.OnKey "%-" End Sub [/code:1:40a8af9149] Succes!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.