Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Open Office. Gezocht naar echte ervaringsdeskundigen

Anoniem
stee0036
14 antwoorden
 • In het bedrijf van mijn vrouw, een kinderopvangcentrum, hebben we in totaal inmiddels 15 PC's staan over verschillende locaties. We werken daar met oudere Office paketten. Omdat het aantal PC's toeneemt en enkele paketten al echt oud zijn willen ze in 1 keer alles vernieuwen.
  Dat was dus schrikken toen we de prijs zagen en eerlijk gezegd vinden we dat onaccep[tabel. Wat een geld.

  We kwamen dus na wat speurwerk uit op Open Office. Het lijkt een prima paket, ik heb er ook wel eens wat over gelezen in Computer Totaal en in mijn herinnering was het toen (paar jaar terug) nog niet echt 100% uitontwikkeld.

  Voordat ik nu de omslag waag naar Open Office zou ik bijzonder graag van enkele ervaringsdeskundigen hopen te horen of "het "echt" werkt.

  Voor de handigheid wat vragen die ik zo heb:

  Is het ECHT gebruiksvriendelijk?
  Kunnen de in Microsoft Office gemaakte bestande ECHT in Open Office worden gelezen en verder bewerkt en vise versa?
  Valt een dergelijke "move" te adviseren of zitten er flinke adders onder het gras?

  Kan iemand me hier over adviseren?

  Bij voorbaat hartelijk dank!
 • http://nl.openoffice.org/ voor al je vragen
 • Ik heb het niet vaak gebruikt. Maar ik heb wel word documenten ermee bekeken. Zijn goed leesbaar, maar de layout is niet 100% hetzelfde. Ik denk dat naarmate je ingewikkelder documenten gebruikt, er meer zal afwijken. Als je veel macro's gebruikt, kan dat ook wel eens een probleem vormen. En andersom, hoe simpeler je documenten, hoe kleiner de kans dat je serieuze problemen krijgt.
 • open office wordt steeds meer gebruikt. Besef wel dat niet alle knoppen hetzelfde zijn en dat een korte cursus nodig is.
  Office is erg duur als je 15 paketten moet kopen.

  Een aantal grote gemeenten zoals Groningen stappen over op Open Office.
  Met de laatste Office 2007 kun je ook zien dat Bill goed heeft gekeken naar Open Office..
 • Openoffice gebruik ik al jaren. Ms Office heb ik niet eens meer geinstalleerd.
  Zoals reeds gemeld zijn er geen problemen met niet te ingewikkelde word documenten. Ook powerpoint documenten zijn te lezen in Oo.
  De vraag is dus wat voor documenten wil je er mee lezen en produceren?
  Verder kun je instellen dat een tekstdocument standaard als word document wordt opgeslagen.
  Wat ik je adviseer is eerst op een paar computers Oo te installeren naast het bestaande Ms Office. Door het daar te gebruiken kom je er gauw genoeg achter of het bruikbaar is.
 • Het hangt er een beetje af wat je gebruikt.
  Voor een rekenblad, een presentatie en een wordprocessor kun je prima OO gebruiken met de opmerkingen, die vorige sprekers al hebben aangegeven.
  Voor een database is dat andere koek. Microsoft Access is niet te vergelijken met de database die in OO zit.
 • Ik werk er al jaren mee en zonder problemen. De gemeente waar ik woon schakelt nu ook over en daaruit blijkt ook wel dat deze software voldoende professioneel is.

  Misschien is deze reactie al te laat maar je kunt nog veel meer besparen door geen pc's te kopen maar een server met thin clients.

  Ook zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Ubuntu Linux als besturingssysteem.
 • thin clients in niet altijd goedkoper en wel handig voor een beheerder maar voor een user te sloom. Met thin clients zit je ook vast aan dure licenties.
 • [quote:65ba2b4c1d="a.tip"]………..
  Verder kun je instellen dat een tekstdocument standaard als word document wordt opgeslagen…………
  Wat ik je adviseer is eerst op een paar computers Oo te installeren naast het bestaande Ms Office. Door het daar te gebruiken kom je er gauw genoeg achter of het bruikbaar is.[/quote:65ba2b4c1d]Je kunt text bestanden ook als rtf opslaan, das aardig universeel.
  Qua tekst en normale opmaak is de overstpa vaak geen probleem, als er speciale macro's of VBA gebruikt wordt dan wil het nog wel eens niet goed gaan. In Computertotaal of C!T heeft een vergelijk gestaan (afgelopen jaar), kijk een in een (grote) bieb.
  Prima tip om het er eerst naast te gebruiken.
 • [quote:bb8fdca0e0="stee0036"]thin clients in niet altijd goedkoper en wel handig voor een beheerder maar voor een user te sloom. Met thin clients zit je ook vast aan dure licenties.[/quote:bb8fdca0e0]

  Hoe snel ze zijn hangt van het vermogen van de thin clients af en met linux heb je geen licentiekosten.
 • [quote:20128d6ccf="Broosha"]
  Kunnen de in Microsoft Office gemaakte bestande ECHT in Open Office worden gelezen en verder bewerkt en vise versa?[/quote:20128d6ccf]

  Ik heb al vijf jaar geen MS Office meer en met OpenOffice heb ik alle Word-documenten, Excel-sheets en Powerpoint-presentaties die ik toegestuurd kreeg kunnen openen en bewerken. Bij ingewikkelde documenten zijn er soms kleine afwijkingen, maar de compatibiliteit van OpenOffice met MS Office wordt met elke nieuwe versie groter. En soms kun je oude Word-documenten zelfs beter openen met OpenOffice dan met een andere MS Office-versie dan waar ze mee gemaakt zijn! Oftewel: de compatibiliteit van OpenOffice met MS Office is soms beter dan van MS Office-versies onderling.
 • lijkt veel op msoffice
 • Ik overweeg om over te schakelen van MS Word 2000 naar de tekstverwerker van OpenOffice.org Een voordeel daarvan vind ik dat ik dan telkens gratis kan overschakelen op de nieuwste versie van Open Office. En als ik nu de laatste versie van MS Word zou kopen voor E 160,- is dat programma over drie jaar weer verouderd en moet ik weer zo'n groot bedrag betalen.

  Ik ben ook erg ontevreden over de slechte gebruiksvriendelijkheid van MS Word 2000 en de onduidelijke helpfuncties daarvan. Maar ik weet nog niet hoe dat is bij Open Office.
 • Hoewel ik al jaren Openoffice gebruik en er in het algemeen tevreden over ben, is het met de instellingen direct na het installeren wel een beetje zoeken.
  Na installatie zijn er allerlei auto dit en auto dat zaken aangezet. Om dat allemaal uit te zetten moet je op diverse plaatsen in het format en tools menu zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.