Vraag & Antwoord

Anders (software)

Windows messenger meldt zichzelf aan?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Gisteren schrok ik behoorlijk. Ik was 's ochtends naar het werk vertrokken en had mijn computer aan laten staan om een flinke klus te klaren. Er was verder de hele dag niemand thuis. Direct na het werk ging ik naar mijn ouders toe. Die keken heel verbaasd toen ik aankwam, want ik had me volgens hun 20 minuten daarvoor aangemeld op MSN. Je zult begrijpen dat ik meteen het vermoeden had dat mijn email gekraakt was op de één of andere manier. Ik typte vanaf de MSN van mijn ouders wat naar mezelf, geen reactie. Ik heb me toen maar bij mijn ouders met mijn eigen email aangemeld (zodat het op een andere plaats automatisch afmeldt) en meteen het wachtwoord gewijzigd.

  Toen ik 's avonds thuis kwam, zag ik dat de oude Windows Messenger open stond. Niet Windows Live Messenger (wat ik standaard gebruik) maar de oude Windows Messenger die standaard in de oude Windows XP (zonder service pack destijds) zat. Nu vind ik 2 dingen heel erg vreemd:

  1. Ik was in de veronderstelling dat Windows Messenger automatisch gedeïnstalleerd zou zijn bij het installeren (middels update) van Windows Live messenger. Waarom is dit niet gebeurd, of gebeurt dat nooit?

  2. Hoe kan dat programma na zoveel jaar niet gebruikt te zijn ineens beslissen zichzelf op te starten en aan te melden?
 • Uit de FAQ:

  Q. ik wil Windows Messenger vervangen door MSN MEssenger
  A. Knip en plak deze regel in Start -> Uitvoeren:

  RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

  en druk dan op Enter. Dan wordt Windows Messenger verwijderd.
 • Tnx. Daarmee is vraag 1 opgelost.

  Maar met vraag 2 blijf ik dan nog zitten. Hoe komt dat programma erbij om zichzelf op te starten? Ik heb totaal geen andere programma's geïnstaleerd, updates binnengehaald of wat dan ook. Dat is, in de afgelopen week dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.