Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke codes etc is gebruikt op een gebrande DVD?

Anoniem
snoepie
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een beetje een vervelend probleem.

  Ik heb zo'n DVD setje voor in de auto en tot een half jaar geleden deden alle gebrande DVD's het gewoon goed op deze speler.

  Sinds een tijd geeft hij echter bij veel (nieuw gebrande) DVD's aan dat de DVD niet herkend word.

  Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?

  Waarschijnlijk een instelling bij het branden, maar de vraag is welke ……… :lol:

  Ook kan ik mij herinneren dat ik een review van een programma hebt gelezen die pcies aangaf hoe de desbetreffende DVD opgebouwd is, met de codecs, RAW etc maar helaas wewet ik ook niet meer hoe dit programma heet want dan zou ik even de verschillen kunnen opzoeken tussen een DVD die het nog wel doet en een DVD die het niet meer doet ………… :roll:

  Groeten,

  Arie
 • Gebruik je misschien een ander merk of type dvd's dan vroeger? Het kan ook zijn, dat je brander op zijn laatste benen loopt.
 • Of het progje ook gebrande CD's analyseert weet ik niet, maar in de fase daarvoor, dus als het materiaal nog ongebrand op de PC staat, kun je met Gspot wellicht een eind komen.
 • [quote:2864edc016="gerben"]Gebruik je misschien een ander merk of type dvd's dan vroeger? Het kan ook zijn, dat je brander op zijn laatste benen loopt.[/quote:2864edc016]

  Hoi Gerben,

  Ik heb nu 4 DVD's bij mij en ik zie dat de 2 DVD's die het wel doen op Memorex gebrand zijn en de twee die het niet doen op Sony.
  Misschien is dat het, ik zal dat eens testen.

  Ik hoop niet dat hij op zijn laatste beentjes loopt, zo vaak gaan we niet met vakantie, als er 20 DVD's mee gekeken zijn is het veel …………. :roll:

  Groeten,

  Arie
 • [quote:a7b971facc="KeesA"]Of het progje ook gebrande CD's analyseert weet ik niet, maar in de fase daarvoor, dus als het materiaal nog ongebrand op de PC staat, kun je met Gspot wellicht een eind komen.[/quote:a7b971facc]

  Hoi Kees,

  Ik vermoed dat het probleem niet ontstaat met de bestanden op de pc want de gebrande DVD kan ik wel gewoon allemaal thuis afspelen maar lang niet allemaal meer in de auto (en dat is vervelend voor de lange reisjes ………. :lol: )

  Ik vermoed zelf dat of een verandering qua branden en de gebruikte DVD debet eraan is, het is ook even balen dat ik niet meer weet hoe dat programma heet die een DVD kan analyseren ……… :( )

  Groeten,

  Arie
 • is het niet simpel een kwestie van het niet afsluiten van de dvd, het zg finalizen?
 • [quote:0c2823f770="derkdejong"]is het niet simpel een kwestie van het niet afsluiten van de dvd, het zg finalizen?[/quote:0c2823f770]

  Als dat zo zou zijn, dan zouden deze DVD's het toch ook niet in de DVD speler van thuis moeten doen? Daar doen ze het n.l. wel goed, alleen in de auto diegene die ik het laatste jaar gebrand hebt niet meer, de oudere DVD's werken daarentegen wel nog goed in de mobiele DVD speler voor in de auto.

  Groeten,

  Arie
 • >…DVD's het toch ook niet in de DVD speler van thuis moeten doen? <
  als je dat had gemeld ……
 • [quote:ae77f5e625="derkdejong"]>…DVD's het toch ook niet in de DVD speler van thuis moeten doen? <
  als je dat had gemeld ……[/quote:ae77f5e625]

  Ik dacht dat ik dat had gezegd ……… "Ik vermoed dat het probleem niet ontstaat met de bestanden op de pc want de gebrande DVD kan ik wel gewoon allemaal thuis afspelen maar lang niet allemaal meer in de auto (en dat is vervelend voor de lange reisjes ………. ) " ……………. :lol:
 • yep… sorry :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.