Vraag & Antwoord

Anders (software)

temperaturen van slag

Anoniem
Alicante
3 antwoorden
 • hoi daar, ik heb mijn pc laatst weggebracht naar pc zaak omdat hij vaak uitviel (alles al bekeken, internet geheugen, voeding, temp etc) maar niks gevonden. In die pc zaak hebben ze trouwens ook niks gevonden.

  Het vreemde is nu dat alle temperatuur sensoren erg schommelen. Speedfan geeft temperaturen aan die varieren tussen de 68 en 40 graden, En dit gaat op en neer. Van een om andere moment zo 15 graden hoger. Programma Everest is ook niet constant met de temperaturen. Weet iemand of dit makkelijk om te lossen is? Wellicht een draad/sensor los ofzo? geen zin om die pc weer naar die zaak mee te slepen namelijk.

  groeten martijn
 • tja, we kunnen hiervandaan natuurlijk niet zien of er een draad los is….
  dus zul je zelf met een schroevendraaier aan de gang moeten om in de kast te kijken of alle ventilatoren het nog doen en of er andere losse contacten zitten.
  kijk ook eens in de bios hoe de temperaturen zijn.
  gewoon even afsluiten en opnieuw starten en de del toets tokkelen tot je in de bios bent.
 • hoi, ja het is inderdaad lastig om te zien voor jullie of er een draadje los is :D maar mijn vraag was meer of het zou kunnen dat er een draadje los is die dit veroorzaak. Of dat het wel vaker gebeurt en iemand direct weet waar het aan ligt.

  Ik heb trouwens in de bios gekeken, en daar zijn de temperaturen constant (cpu, 53; zone 1 en 2, 37; ) dus bios leest ze wel goed uit. Dus ligt denk ik aan communicatie tussen sensoren en programma's. Wat kan het zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.