Vraag & Antwoord

Anders (software)

DVD schijf vraag mbt AVI's

Anoniem
MarcusAngle
7 antwoorden
 • Wanneer ik een dvd schijf heb gebrand met AVI's erop, kan ik ze niet allemaal afspelen terwijl ze het wel gewoon doen als ze op de harde schijf staan. Als ik ze open vanaf de harde schijf, is er niks aan de hand. Maar als ik ze eenmaal heb gebrand op de dvd schijf, willen sommige bestanden niet worden afgespeeld. Ik kan zelfs dat bestand niet kopieeren naar de schijf terug van de dvd.

  Deze berichten krijg ik wanneer ik hem wil terugkopieeren of gewoon wil afspelen vanaf de schijf.

  [img:ab2c48bc89]http://img50.imageshack.us/img50/4963/naamloosmm9.jpg[/img:ab2c48bc89]

  Wie kan me helpen?
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=cyclische+redundantiecontrole&spell=1

  Daar staat je antwoord wel tuschen; succes
 • Goed mogelijk dat je schijfje beschadigd is immers een krasje of een miniscuul vlekje erop is gauw gemaakt. Reinig hem indien mogelijk en anders probeer een nieuw schijfje. Wat ik begrepen heb uit jouw verhaal dat er niets aan de hand is met je hdd. Probeer het schijfje te checken met crc-file-checker (Google), lukt dat niet gooi deze dan maar weg. Nieuw schijfje proberen en brandt deze dan eventueel op een lagere snelheid. Foutief wegschrijven wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. (Defragmenteer zonodig ook je HDD)
 • Hmm ik heb nu al verscheidene dvd schijven geprobeerd maar bij een is het goed gegaan. Als ik aan de onderkant kijk zijn geen van alles beschadigd. Is er misschien een andere manier waarmee ik data schijven kan branden?
 • Wat je ook zou kunnen proberen zijn schijfjes van een ander merk en nogmaals niet op 16x branden maar bijvoorbeeld op 8 of 4x, dat zou om daar nogmaals op terug te komen bijvoorbeeld aanzienlijk schelen op foutieve bits die eventueel naar zo'n schijfje geschreven worden. Beschik je ook over de laatste firmware upgrade van je brander?
 • Ik brand sowieso altijd op 4x. Uh nee, die upgrades? Welke bedoel je daarmee?
 • Met firmware upgrade bedoel ik een update voor een bepaalt specifiek apparaat in dit geval je brander. Na het in de verkoop plaatsen daarvan kan dat desbetreffende apparaat nog onoverkomelijkheden vertonen waardoor het niet of althans niet voldoende functioneert bij de gebruiker. Tijdens de fabricage kan de desbetreffende hardware nog gebreken vertonen, wat niet tijdens de testfase ontdekt wordt maar juist door de eindgebruiker. Fabrikanten hebben hiervoor echter een systeem ontwikkeld waardoor de eindgebruiker in staat is om voor dat specifiek apparaat een upgrade uit te voeren, hetzij door softwarematige stuurprogramma's (drivers). Deze worden in het apparaat vervangen door de drivers die de eindgebruiker geïnstalleerd kan worden. Kijk in jouw geval naar de website van de desbetreffende fabrikant en let vooral op het type apparaat. Hardwarematige stuurprogramma's worden meestal in een zip formaat aangeboden, daarbij zit vaak ook een text-file wat de verbetering inhoudt. [b:e1c3913eb6]Let wel op:[/b:e1c3913eb6] download wel het juiste bestand en volg daarbij de aanwijzingen van de fabrikant nauwkeurig.
  Indien men de juiste maatregelen niet treft of zelfs het verkeerde bestand upgrade kan het zelfs meer schade veroorzaken. Soms dient men zelfs na installatie het apparaat uit te zetten en weer aan te zetten om de verandering door te voeren (in jouw geval zal een koude start van je pc voldoende zijn -Uit-Aan-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.