Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access:waarden keuzelijst afhankelijk waarde keuzelijst

Anoniem
Floor
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer een MS Access een formulier op te zetten. Ik ben daarbij echter op een probleem gestuit.

  De bedoeling is dat er in het formulier een contract wordt geselecteerd. Naar aanleiding van de keuze van het contract moet er in het subformulier de mogelijkheid zijn om een contractonderdeel te selecteren. Het is dus wel de bedoeling dat de contractonderdelen die in het subformulier te kiezen zijn bij het geselecteerde contract horen. In de tabel contractregels staan de contractregels natuurlijk gekoppeld aan het contract, ook via de relaties.

  Mijn vraag is dus hoe doe ik dit. Ideaal zou zijn wanneer men een contract selecteert er in het subformulier een keuzelijst zou komen met contractregels behorende bij het contract. Ik heb al wat zitten prutsen met de query en met macro's, maar ik kan er niet echt uit wijs worden.

  Wie kan me verder helpen?
 • Ik heb hetzelfde probleem en dat ik in eerste instantie laten oplossen door een programmeur. Echter, dit is niet ideaal. De database is daardoor zeer instabiel geworden. Ik ben het nu als volgt aan het oplossen:
  - ik maak een formulier Contract waarin ik de keuze laat maken. Op het formulier maak ik een knop "Verder". Via een macro laat ik de gekozen waarde uit de keuze lijst "contract" via een tabelmaak query of via een bijwerk query in een tabeltje plaatsen welke ik hiervoor speciaal maak.
  - Vervolgens maak ik een query contractregels welke als criteria de gekozen waarde (dus het contract) uit de tabel haalt. op basis van deze query maak je weer een selectie veld

  Wellicht zeer omslachtig maar het is in ieder geval stabiel.
 • Even voor de goede orde, als je database onstabiel is geworden door het werk van een programmeur, dan ligt dat voornamelijk aan die betreffende programmeur. Als je toch een dergelijke oplossing wilt, kun je het beste eens een andere programmeur hier naar laten kijken.

  Maar de oplossing die je nu toepast kan natuurlijk ook. Uiteindelijk gaat het erom dat het werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.