Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel 2003: print rare tekens.

Anoniem
sjouwer
17 antwoorden
 • Goedemorgen,

  als ik in excel een werkblad uitprint krijg ik een stuk of 6 pagina's met rare tekens. zoals het copyright teken, apestaartje enz. zomaar een stuk of 10 per pagina.

  dit kost mij natuurlijk wel veel papier. is hier wat aan te doen?

  Alvast bedankt..

  Groeten,
  ScreenXXL
 • - heb je dat alleen in excel?
  - doet zich dat ook voor na herstart (echt uitzetten en weer aanzetten)van pc en even stroom eraf van de printer?
  - wat voor printer heb je?
  - wat voor officeversie gebruik je?
  - wat voor os gebruik je?
 • [quote:fc469aa255="derkdejong"]- heb je dat alleen in excel?
  - doet zich dat ook voor na herstart (echt uitzetten en weer aanzetten)van pc en even stroom eraf van de printer?
  - wat voor printer heb je?
  - wat voor officeversie gebruik je?
  - wat voor os gebruik je?[/quote:fc469aa255]

  1: het probleem blijft zich voordoen.
  2: een HP 4200 TN
  3: staat in de titel! M$ Office 2003
  4: Windows XP Pro.

  het maakt niet uit wat ik in excel type. het komt er standaard achteraan. (lege pagina nog niet geprobeerd)
 • als het er standaard achteraankomt ben je in elk geval voorlopig uit de brand door net voldoende papier in de printer te doen….. :)

  misschien een sp2 effect op ook deze printer?
  ik zou hem even verwijderen uit apparaatbeheer, fysiek afkoppelen, alle meegekomen software verwijderen, op de site van hp de daar aangeboden laatste versie downloaden.
  pc herstarten, nieuwe software installeren, en de printer pas aansluiten als de software je vraagt dat te doen, of na de installatie van de software de pc uitzetten, printer inpluggen en aanzetten en pc aanzetten.

  dat lijkt veel werk, maar is doorgaans oneindig veel sneller dan blijven zoeken naar onvindbare bugjes….
 • sorry ik was nog vergeten te vertellen dat het hier om een netwerk situatie gaat. printer staat geinstalleerd op een server.

  ik zal kijken wat er gebeurd als ik de printer op de server verwijder en dan opnieuw met nieuwe software installeer.
 • heeft niets mogen baten.

  wel ben ik er achter dat het in het document zit. zijn er conversie programma's voor het omzetten van office 2000 bestanden naar office 2003 bestanden?
 • er dus meer duidelijkheid!
  ik werk op twee pc´s en heb nooit enig probleem ondervonden om 2000-bestanden op 2003 te lezen/bewerken/printen, en evenmin omgekeerd.
  maar het kan natuurlijk zijn dat 2003 bij mij met meer opties is geïnstalleerd…
  ga naar programmatoegang en -instellingen (of configuratiescherm-software) en selecteer ms office in de lijst. kies voor wijzigen, en ga na of je conversiedingetjes kunt toevoegen.
 • ik heb hier 2003 met alle mogelijke opties geinstalleerd. zelfs de engelse, duitse, franse en nederlandse language pack.

  ik kan zo geen conversie programmaatjes vinden.
  ik heb eigenlijk weinig zin om al mn documenten opnieuw te moeten maken in office 2003. er zitten namelijk behoorlijk wat formules in :-?
 • ik vrees toch als je in 2003 wilt verder werken dat je het beste office dan maar een keer helemaal opnieuw erop zet.
  da´s in een half uurtje wel bekeken, terwijl het geklooi met formules veel langer zal duren, en veel meer attentie zal eisen…..
 • waarom moet ik office helemaal opnieuw installeren?
  ik heb het net geinstalleerd op mijn nieuwe pc. de oude was voorzien met office 2000 en daar heb ik de documenten op gemaakt. na de installatie van office 2003 op een nieuwe pc print hij ineens allemaal rare tekens.
 • je zult íets moeten doen als je van die rare tekens af wilt……
  een van de mogelijkheden is: een doordachte(!) herinstallatie van het pakket dat weigert…..
  het waarom heb ik al twee keer uitgelegd…. :cry:
 • probeer het eens te importeren met als sub lading excel 2000 ipv excel 2003

  kan wezen dat excel 2003 een andere opmaak opslag heeft dan excel 2000
 • Dit heb ik ook weleens gehad,

  1. [i:ba36a38fb0]Zodra je de printer aanzet blijft die dan van die rare tekens uitprinten?[/i:ba36a38fb0] Zo ja, kijk dan of er printtaken zijn en verwijder deze.

  2. Als deze gewoon door blijft printen kan je um proberen uit te laten printen, dus een tijdje gewoon zijn gang laten gaan. Op een gegeven moment houd deze op (wel elke keer de pagina's die zijn uitgeprint weer in de printer stoppen zodat deze papier blijft bevatten, anders heeft het geen zin, want dan houd deze op een gegeven moment wel op. Maar dat komt dan omdat deze geen papier inhoud meer heeft, logisch).

  3. [i:ba36a38fb0]Zodra je de printer aanzet doet deze niks, maar als ik iets met Excel probeer te printen dan print die alleen de desbetreffende pagina('s) uit maar dan niet met de juiste tekst maar van die rare tekens erop.[/i:ba36a38fb0]
  Probeer dan de printer te herinstalleren. Anders zou het misschien een virus kunnen zijn (als het alleen in Excel voorkomt).
 • @sjouwer: hoe importeer ik met een sublading 2000? waar zit die mogelijkheid?

  @Derkdejong: ik heb office met VOLLEDIG geinstalleerd. daarna op jou aanraden nog een herstel gedaan en weer de optie VOLLEDIG gekozen. dit mocht niet baten.

  @Erik0: het is alleen bij een excel document. en volgens mij ook nog is alleen bij een bestaand, niet in 2003 gemaakt, document.
 • jammer dat dat allemaal niet helpt. maar we weten al weer wat meer.
  heb je al geprobeerd: betreffend bestand inlezen, gehele inhoud selecteren en kopiëren naar een nieuw excelbestand?
  dan is de kans aanwezig dat de bugs die er kennelijk inzitten niet meegaan, en je behoudt je data.
 • Heb zojuist alles gekopieerd en geplakt (met behoud van formules) in een nieuw werkblad. Dit werkt opzich wel. Alleen mag ik mn complete opmaak opnieuw gaan instellen. Dit kost veel tijd :-?

  Is er geen handigere manier? Of zit er niks anders op dan mn opmaak opnieuw in te stellen?
 • Je schrijft dat je de hele opmaak moet herstellen, maar als je een heel werkblad copiëert (dus selecteren door op het vakje links van de A en boven de 1 te klikken en dan copiëren te kiezen) dan copiëer je de opmaak mee.
  Ik denk dus dat je het gedeelte waar je data en formules in staan hebt geselecteerd en dat naar een nieuw werkblad hebt gecopiëerd.

  Omdat de afdruk nu in principe wel goed is, lijkt het er op dat de vreemde tekens toch gewoon ergens in je werkblad staan. Kies in het menu 'view' (ik denk 'beeld' als jij een nederlandse office hebt) voor 'pagebreak preview' Je ziet dan alle pagina's blauw omlijnd staan. Als daar pagina's bij zijn die buiten het gebied vallen waar je zelf data hebt ingevoerd kun je die wissen. Ook als er pagina's bij zijn die wel blauw omlijnd zijn, maar waar niets in lijkt te staan moeten die gewist worden.
  Excel kan namelijk niet alles afbeelden en een cel lijkt soms leeg, terwijl er wel degelijk iets in staat. Typ bij voorbeeld maar eens een spatie in cel M350 in een overigens leeg werkblad. In 'pagebreak preview', maar ook in het printvoorbeeld kun je dan zien dat er 14 lege pagina's uit de printer zullen rollen….

  Hopelijk is dit de oplossing
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord