Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bootfout Windows XP

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo, ik heb een Acer Aspire T180 kort geleden gekocht bij Paradigit. Nou pas geleden heb ik een driver van een bleutooth stick geinstalleerd. Na de installatie verscheen een bericht dat ik de pc opnieuw moest opstarten voordat de geinstalleerde software actief werd.

  Nou, dat deed ik dan maar. Maar toen de pc weer wou opstarten bleef die hangen bij het boot scherm (een wit scherm waar in grote letters ACER op staat en onder in dat scherm staat dat als je op del. of F12 (of iets dergelijks) drukt je naar de bios gaat). Ik kan dan ook helemaal niks meer, het toetsenbord werkt niet of niks. Ik moet zelfs de powerknop inhouden om hem af te sluiten. Ook geeft ie geen postpiepjes meer. Ik heb al de bios batterij eruit gehaald voor een minuut, de harde schijf losgekoppeld maar niks helpt. De pc blijft hetzelfde scherm weergeven en dan kan ik ook niks.

  Zelfs toen ik de pc opstartte zonder aangesloten harde schijf gaf die hetzelfde scherm. Ik heb naar acer gebeld maar die zeggen dat het een software fout is. Ik denk gewoon dat de bios kapot is, maarja. Stel dat het een software fout is dan ben ik zo'n 70 euro kwijt. Want alleen hardware fouten vallen onder de garantie werd mij door acer verteld. Wie kan mij helpen? Ik begrijp er niks meer van :(
 • Misschien een open deur, maar ik vraag het voor de zekerheid toch even, heb je de bluetooth-stick (of andere randapparatuur) tijdens het booten ook losgekoppeld?

  En kun je met de F12 of DEL knop ook het BIOS inkomen? Wellicht dat je het boot-scherm (met het Acer logo) in het BIOS uit kunt zetten, dan zie je waarschijnlijk wat meer informatie over een mogelijke oorzaak.
 • Neej, ik kan niet in de bios komen. Geen enkele toets van het toetsenbord werkt zodra ik het scherm voor me krijg. Ook heb ik de bleutooth stick e.d. uit de pc gehaald. Maar nou heb ik misschien een oplossing die ik ga uitproberen zodra ik thuis ben. Volgens Acer is het een software fout en kan ik met behulp van ALT+F10 (voordat het scherm in beeld komt, dus als het beeld nog zwart is) de e-recovery uitvoeren.

  Toch best raar, want als ik de harde schijf loskoppel en de pc dan opstart geeft de pc precies hetzelfde scherm weer en dan kan ik ook niks. Dus dan kan het toch haast geen software fout zijn? Er moet toch haast wel iets mis zijn met de bios?
 • Ik ben zeer benieuwd of dat helpt. Mijn eerste gedachte is dat software niet de oorzaak kan zijn van je probleem aangezien je niet eens het BIOS in kan komen en dan is er nog niet een regel software uitgevoerd (windows en e.d heb ik het dan over).

  Overigens, dat de PC in het bios blijft hangen als je de harde schijf hebt losgekoppeld kan zijn omdat het BIOS dan geen boot-device kan vinden, maar dan zou je alsnog wel het BIOS in moeten kunnen komen.

  Laat maar even weten of de e-recovery helpt (overigens ben je dan waarschijnlijk wel al je data kwijt). Dat Acer trouwens vol blijft houden dat het vooral niet aan hun ligt klinkt bekend in de oren. Die ervaring heb ik ook al eens gehad met hun "klantenservice" :x
 • [quote:d90a4e64b2="human printer"]Ik ben zeer benieuwd of dat helpt. Mijn eerste gedachte is dat software niet de oorzaak kan zijn van je probleem aangezien je niet eens het BIOS in kan komen en dan is er nog niet een regel software uitgevoerd (windows en e.d heb ik het dan over).

  Overigens, dat de PC in het bios blijft hangen als je de harde schijf hebt losgekoppeld kan zijn omdat het BIOS dan geen boot-device kan vinden, maar dan zou je alsnog wel het BIOS in moeten kunnen komen.

  Laat maar even weten of de e-recovery helpt (overigens ben je dan waarschijnlijk wel al je data kwijt). Dat Acer trouwens vol blijft houden dat het vooral niet aan hun ligt klinkt bekend in de oren. Die ervaring heb ik ook al eens gehad met hun "klantenservice" :x[/quote:d90a4e64b2]

  Het is niet gelukt. Ik heb maar back-ups van mijn data gemaakt (door mijn harde schijf als extra harde schijf op een andere pc aan te sluiten) en ik heb een mail gestuurd naar acer. Ik heb daarin flink geklaagd over hun service, nou zou ik naar hun toe moeten bellen om iemand te laten komen die mijn computer ophaalt voor reparatie. Nou had ik alleen een wachtwoord op mijn windows account staan, volgens aantal ICT'ers kan ik hierdoor niet in Mijn Documenten als ik de harde schijf op een andere pc als extra harde schijf aansluit. Nou is dat me toch gelukt :D . Daar ben ik wel erg trots op, overigens was daar niet veel moeilijks aan. Hopelijk repareert Acer mijn pc en kan ik er snel weer mee aan de slag.
 • Kun je niet opstarten met F8 voor de veilige modus en daar de "Laatst goed werkende configuratie" kiezen?

  Greetz
 • [quote:c93e725f8b="wanderer"]Kun je niet opstarten met F8 voor de veilige modus en daar de "Laatst goed werkende configuratie" kiezen?

  Greetz[/quote:c93e725f8b]

  Nee dat wil niet werken, de pc geeft ook geen postpiepjes of niks meer. Ik krijg een scherm in beeld als ik de pc opstart en daar blijft het bij. Ik heb de batterij een hele tijd eruit gehouden maar dat wil ook al niet werken. Acer komt um ophalen, en dan ben ik um wel zo'n 3 weken kwijt zeiden ze :(

  Dat zou makkelijk worden, ik zit op un ICT opleiding dus ik zou al mijn huiswerk achter de pc moeten maken. Ik kijk wel hoe ik dat ga oplossen, we hebben meerdere pc's thuis dus…

  Als ik van Acer hoor wat er mis was dan laat ik dat wel hier in dit forum weten. Hebben jullie misschien ook wat aan :wink:
 • Het probleem is inderdaad niet hardwarematig.
  Ik heb zelf ook een Acer Aspire T180 gekocht.
  Nu blijkt dat de bios standaard van USB wil booten.
  Als je een USB muis en/of toetsenbord hebt, dan moet je die maar eens loskoppelen (eventuele andere usb apparaten ook) en dan de computer starten.
  Waarschijnlijk start hij nu gewoon door naar Windows.
  Ik moet nog uitzoeken waar ik de USB kan uitschakelen als boot device, want dat kan ik niet zo snel vinden.
 • Ik heb de boel nog verder onderzocht.
  Mijn probleem is opgelost door de ondersteuning van USB muizen uit te schakelen in de bios.
  Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar op deze manier werkt de muis niet zolang het systeem niet doorgestart is tot in Windows. In Windows zelf werkt de muis wel normaal.
 • Bedankt voor het antwoord, het is wel een beetje laat jammer genoeg. Ik heb mijn pc al opgestuurd, maar nou heb ik gister meteen naar Acer gebeld toen ik jou antwoord zag.

  Ze hebben het in een case gezet en zullen er dus tijdens de reparatie naar kijken. Dan heb ik mijn pc misschien sneller terug en ook zonder kosten te betalen (althans volgens de werknemer van Acer helpdesk). :wink:
 • Mijn pc is inmiddels al terug, op het reparatieforumiel stond "change parts". Dus ze hebben toch onderdelen moeten vervangen: dus hardware fout!! Maar nou had ik mijn pc net 1 dag terug en toen bleek dat ze mijn Cardreader gemold hadden, dus ze konden hem meteen de volgende dag weer komen ophalen, nou hebben ze mijn pc dan een prioriteit hoger geplaatst waardoor ik 'm max 5 tot 10 dagen kwijt ben, maar toch…. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.