Vraag & Antwoord

Anders (software)

Combinatie Ccleaner & IE7

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Ik constateer bij lieden waar ik wel eens wat opschoonwerkzaamheden op hun PC verricht dat Ccleaner (laatste versie) blijkbaar niet goed weet om te gaan met het opschonen van een IE7 Internetcache.

  Hedenmiddag opnieuw bij een familielid; de index.dat file uit de Cookies map wordt "keurig" verwijderd, maar een volkomen corrupte index.dat file onder Content.IE5 wordt met rust gelaten(!).
  Tja, de enige remedie is dan een handmatige verwijdering van genoemde file in Safe Mode / Admin. account…… Hierna staat het zaakje weer netjes op de rails.
  Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn van de makers van Ccleaner?

  Heeft iemand soortgelijke negatieve ervaringen met de combinatie Ccleaner / IE7?

  Ter info: na een actie in Ccleaner, Internet Explorer, index.dat bestanden wissen, [u:c7bf85960a]gevolgd door een reboot[/u:c7bf85960a], dient er als alles correct is in de betrokken Cookies map een index.dat file van 16 kb te staan en bij het opvragen van de eigenschappen van de map Tijdelijke Internetbestanden (Temporary Internet Files) hooguit enkele 10tallen kb's aan bestanden gemeld te worden en 5 mappen.
 • Sinds ik IE7 gebruik heb ik eigenlijk nog nooit problemen met Ccleaner gehad. Hij verwijderd bij mij i.d.g. wel alles. Misschien komt het doordat ik Vista gebruik? Dat hij het b.v. onder XP niet doet.
 • Heb je de boel gechecked na die Ccleaner actie?
  Ik neem aan dat je na opschonen de mapeigenschappen van Temp Internet Files opgevraagd hebt? Worden na een reboot inderdaad enkele 10tallen kB's en 5 mappen gemeld?
 • Nooit problemen met CCleaner, integendeel, dat doet zijn werk uitstekend.
  Waar ik wel problemen mee heb (had, want hij was er vlugger af dan op….) is IE7.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.