Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Afas

Anoniem
Tha Ron-aldo
7 antwoorden
 • Dag mensen,

  Misschien een foute vraag, maar een vriend van mij heeft op zijn werk het ERP pakket AFAS. Nu hebben zij natuurlijk een flinke geschiedenis van debiteuren en crediteuren, alleen kunnen zij dit niet terugvinden en lezen, omdat het programma verlopen is. Zij hebben altijd een officiële licentie gehad, maar deze is dus verlopen. Zij gebeld met AFAS en die zeggen doodleuk dat ze maar een nieuwe licentie moeten kopen. Nou hebben zij net een ander pakket aangeschaft en moeten toch de geschiedenis terughalen. Enig idee hoe dit gedaan kan worden??

  Het is toch absurd dat je een duur programma gebruikt en dat als je overstapt dat je het maar kunt bekijken?? Wat als ze failliet gaan en geen licenties meer uit kunnen delen?? Zitten die bedrijven ook doodleuk te kijken met hun programma :-? :x

  Iemand enig idee hoe hier toch een 'tijdelijke' oplossing voor komt? Ze dienen alleen de gegevens eruit te halen, ander pakket wordt toch al gebruikt. Maar als je gegevens ed van debiteuren en crediteuren etc. terug moet zoeken, is het wel handig dat je ongeacht het hebben of het niet hebben van een licentie, toch in je programma kunt.

  Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Bij voorbaat dank..

  Ron
 • Kun je het programma ook werkend krijgen, als je de systeemdatum bijvoorbeeld een jaar terugzet?

  Ik neem aan dat afas een database backend gebruikt. Wellicht is het mogelijk deze rechtstreeks aan te spreken. Maar dat vereist wel enige deskundigheid.
 • De systeemdatum is ook al teruggeplaatst, maar nu kunnen ze het programma volgens mij helemaal niet meer in :( Ze krijgen nu de melding dat er geen verbinding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de SQL server. Ze hebben geen verbinding met het internet nodig. Het is een standalone computer waar alles opstaat.
 • [quote:424a761737]ongeacht het hebben of het niet hebben van een licentie, toch in je programma kunt.[/quote:424a761737] Niet akkoord. Je moet een licentie hebben.
  Maar in dit geval is het beneden alles…er "was" een licentie.
  Echt smerig is het programma's te slijten met jaarlicenties. Zo zal ik bv nooit de Van Dale kopen op Cd-rom, want ieder jaar moet je uw licentie hernieuwen of hij werkt niet meer. Dat hoeft dan voor mij niet !
  Die zoeken alles uit om de kassa te doen rinkelen en zijn dan verbaast dat sommige users alles uitzoeken om een programma te doen werken zonder de kassa te doen rinkelen.
 • Yip en dan kom je dus in het duistere gebied van 'cracks' en allerhande zaken waar software-ontwikkelaars weer de dupe van worden…i.v.m. 'auteursrechten', wat weer als vergif klinkt in de woorden van de 'gewone gebruiker'.
 • Ja, daar ben ik het zeker mee eens :-? Ik vind dat ze het op zo'n manier wel over zichzelf uitroepen hoor.. En dan maar klagen dat klanten andere pakketten gaan gebruiken.

  Maar goed.. Is er iemand die toevallig ervaring heeft met het programma en OF er nog een 'donkere' manier is om toch nog de geschiedenis terug te kunnen halen?? :lol:
 • Je kunt het programma nog eens (vers) installeren, op een (lege) pc met (vantevoren) teruggezette tijd. Daar dan een administratie opzetten, en vervolgens de bestanden van de andere pc ernaartoe kopiëren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.