Vraag & Antwoord

Anders (software)

ZoneAlarm: Firewall, Suite laatste versie vsmon.exe

Anoniem
PS
4 antwoorden
 • de routine vsmon.exe heeft regelmatig honger. de routine pakt 2 stukken van de koek:
  1/. processing power, er blijft niet of nauwelijks verwerkings power van de processor over
  2/. geheugen wordt eerst langzaam en dan steeds sneller opgesoupeerd.
  2.5 GB real geheugen verdwijnt voor de zon.

  Als de pc gewoon aan staat en er niet met programma's gewerkt wordt dan wordt het aandeel gebruikte processing power bijna 98% en van al het real geheugen blijft niets of weinig over.

  Dit probleem treedt op bij de TRIAL versie van de firewall, maar ook bij de upgrade naar PRO of SUITE. Bij verwijderen van het systeem en herinstalleren van ZA SUITE treedt dit probleem ook op. Bij eerdere versies heb ik dit probleem nooit gehad. Is dit op te lossen ?

  WindowsXPHomeSP2 met laatste updates.
  Processor P4 550HT maar ook op Pentium Duo 2 Core en Pentium Duo Core. M.a.w. het verschijnsel treedt op meerdere verschillende PC's op.
 • Klinkt bekend. Het probleem van ZoneAlarm (althans dit is mijn ervaring) is dat het programma alleen maar slechter wordt na elke update. Een paar jaar terug was ik nog een tevreden gebruiker. Tot voor kort merkte ik echter dat het steeds onbetrouwbaarder werd. Vsmon.exe heeft inderdaad behoorlijke honger, de anti-virus en anti-spyware updates werkten niet meer (van de suite-versie) en ook algemene programma-updates konden regelmatig pas geïnstalleerd worden nadat je handmatig een aantal bestanden in de veilige modus van Windows had verwijderd.

  Mijn advies is daarom: als het probleem zich blijft voordoen zou ik gaan uitkijken naar een andere firewall. Ik gebruik op het moment McAfee (gratis in combinatie met Xs4All ADSL abo), maar er zijn ook andere freeware en betaalde oplossingen.
 • Op een aantal PC's ben ik inmiddels overgegaan naar McAfee, dat werkt althans hier zonder problemen.

  Echter McAfee kan ik niet installeren op de ZoneAlarm PC omdat daar bij levering eTrust antivirus op geinstalleerd geweest is. Dat programma eTrust is verlopen en van het systeem verwijderd, echter McAfee herkent dit nog steeds als een niet compatibel programma en weigert zichzelf te installeren…… Alleen in een msi log (installer windows) kom ik de naam tegen van eTrust (ook verwijderd, maakt niets uit). Er moeten dus nog anker- of herkenningspunten in het systeem zijn waarop eTrust herkend wordt door McAfee.

  McAfee wordt door xs4all geleverd aan de internet gebruikers. De McAfee support met alle on-line support lost dit probleem ook niet op.

  Bedankt voor je reactie.

  Als iemand het probleem bekend voorkomt met eTrust en McAfee dan graag een reactie. Ik zal hierover een topic openen.
 • ik was onlangs bij iemand die ook mcafee niet kon installeren.
  dat kwam door de aanwezigheid van sophos, werd steeds gemeld.
  sophos was (uiteraard) niet te vinden, maar er bleek nog één verwijzing in het register.
  na die verwijderd te hebben ging mcafee als een speer.
  wellicht werkt zoiets ook t.a.v. de door jou genoemde vermeldingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.