Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

nieuw geheugen erbij.. bestanden overplaatsen?

J0yce-
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik ben net nieuw hier dus wist niet helemaal goed waar ik dit moest plaatsen.

  Ik heb een tijdje terug 320gig opslaggeheugen op mijn pc laten zetten en ook wat werkgeheugen. Er is dus een extra schijf bijgekomen buiten mijn schrijf C en D en andere standaarddingen. Maargoed, alles wat op mijn pc nodig is is al geïnstalleerd. Nu wil ik wat dingen gaan verplaatsen naar die nieuwe schijf. Ik ben een fanatieke Sims 2 speler en heb alle delen. Zoals de meesten wel weten vergt dit nogal wat geheugen. Ik was dus eigenlijk van plan alles van Sims 2 sowieso over te zetten naar dat nieuwe geheugen. Maar kan dat dat ik alles gewoon knip en plak? Of werkt het programma dan niet meer? Dus dat ik dan alles opnieuw moet installeren op deze nieuwe schijf.. Ik weet hoe ik 'n backup maak dus dat is niet zo'n heel groot probleem, het is alleen veel werk om al die delen opnieuw te installeren. En hoe zit dat met andere programma's, zoals bijvoorbeeld Nero, Limewire etc.? Moeten zulke programma's opnieuw geïnstalleerd worden op de nieuwe schijf of werkt het met knippen en plakken?

  Vast bedankt. :)
  Groetjes, Joyce
 • Allereerst, een schijf is geen geheugen. Als je schijf bedoelt, zeg dan ook schijf, of harddisk. Alleen als je het RAM geheugen bedoelt, zeg dan geheugen.

  Je kunt een spel meestal maar niet domweg verplaatsen. De links kloppen dan niet meer, een ook kunnen er andere dingen mis gaan. Het simpelste is meestal toch wel, het spel te verwijderen, en daarna opnieuw te installeren, op de andere harddisk.

  Als je image backup software hebt, kun je ook de hele boel overzetten naar de nieuwe schijf, als die groter is. Nieuwere schijven zijn meestal ook sneller. Bij het overzetten kun je vaak de partitiegroote ook nog wijzigen.
 • Sorry zo'n computergenie ben ik nou ook niet.

  Maar ik kan dus wel alle spellen van C verwijderen en opnieuw instaleren op G (Geheugen) en dan doet alles het nog wel? Omdat je zegt dat het alleen opslag is.. Kunnen de geïnstaleerde spellen wel draaien vanaf die opslag'schijf'?
  Ik maak natuurlijk wel een backup.

  Bedankt vast
 • Als je het een spel of een programma op een ander schijf installeert, zal het gewoon werken. Je kunt alleen problemen verwachten, als je de bestanden domweg verplaatst, zonder opnieuw installeren. Je verbreekt dan ahw bepaalde verbindigen.

  Verontschuldigen is niet nodig, het was mij al duidelijk, dat het jou niet helemaal duidelijk was, vandaar mijn verduidelijking. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.