Vraag & Antwoord

Anders (software)

opnieuw: W98 en USB

Anoniem
Hans.Vosman
10 antwoorden
 • vorige maand had ik in dit forum een vraag gesteld over het aan de praat krijgen van een USB op een laptop van een kennis, met (oorspronkelijk W95) en nu 98.Helaas: wat ik ook onderneem, drivers ophalen van internet en proberen uit te pakken: het lukt niet. En dat is een heel gedoe (úren) met elders ophalen, kopiëren naar cd (of splitsen en samenvoegen op drie diskettes) In apparaatbeheer wordt USB wel genoemd, en gevraagd om drivers die ik niet heb/niet kan vinden. Jammer, want het is verder best een redelijke laptop (pentium 2).Iemand nog een ultiem idee alvorens die vriend voor piephonderd een nieuw notebook koopt?Bij de locale pc-winkel zegt men dat die usb aan de praat krijgen me nooit zal lukken….
 • Weet je de chipset van de USB hardware in de Medion notebook? Wat is het exacte naam/model van deze notebook?
 • Medion heeft de drivervoorziening toch meestal vrij redelijk voorelkaar. En anders moet je inderdaad uitzoeken, welke chip er voor de usb gebruikt wordt. Moet al heel raar wezen, als er niets te vinden is.
 • desgevraagd kreeg ik (op zaterdagmiddag zelfs) een tamelijk persoonlijke email terug van Gateway, het merk van de laptop. Ga nu op zoek bij de eigenaar naar de bijgeleverde cd.Hun antwoord:
  1. On your screen, locate and click Start. From the Start menu, point
  to Settings, then click Control Panel.
  2. Double-click the System icon.
  3. Select the Device Manager tab.
  4. Double-click Universal Serial Bus Controller.
  5. Select the first device listed and click Remove.
  6. Click OK to confirm removal.
  7. Repeat this procedure for all devices listed under the USB
  controller.
  8. Restart the computer. The USB interface will be redetected.
  9. Insert the Windows 98 CD if asked to do so to reload the USB
  drivers.
  En als ik het door hen liet doen zou het 229 dollar of zo gaan kosten!
 • helaas heeft vriend de installatie-software niet meer. Ik probeer nog één keer die USB aan de praat te krijgen. Iemand nog een idee? Zou heel fijn zijn
 • Geef exacte merk/type. Indien chipset bekend, die ook geven. Op basis van merk/type is soms de chipset te herleiden, maar goed probeer alle informatie te achterhalen wat je hebt. Dat geeft meer zekerheid. Probeer dus ook alle informatie te vinden over het apparaat dat niet geinstalleerd kan worden. Een programma als Everest kan soms ook nog informatie over probleem hardware achterhalen. Met wat je ons tot nu toe heb verteld, daar kan ik helemaal niks mee.
 • [quote:54f558b39d="f.j.stols"]9. Insert the Windows 98 CD if asked to do so to reload the USB drivers.
  [/quote:54f558b39d]Dit wijst op de WIndows 98 installatie CD. Maar goed, eigenlijk neem ik aan dat je dit al hebt uitgeprobeerd. Dit zou te simpel zijn. Voordat je hieraan begint, verwijder onder Apparaatbeheer eerst de probleem hardware. Vervolgens computer herstarten en kijken wat die gaat doen. En ja, hou die CD bij de hand. ALs deze om een CAB bestand vraagt, dan weet je dat Windows vermoedelijk benodigde drivers bevat, in alle andere gevallen dan heb je kennelijk specifieke drivers nodig. Geef overigens alle informatie die Windows toont. Alles anders dan 'onbekend apparaat' kan zinvolle informatie opleveren.
 • zoals ik al zei: de installatie-cd is er niet meer.Ik denk dat het geval een kleine 10 jaar oud is. Inmiddels heb ik de laptop weer teruggebracht naar de eigenaar die een nieuwe gaat kopen. ik heb alle pogingen opgegeven. iedereen h.d. voor het meedenken.Fjs
 • Vaak kan je een algemene installatie CD gebruiken, ligt er een beetje aan welk soort Windows smaak het was. OEM of retail bv. Cabs zijn iha wel vergelijkbaar. De bestandnaam die getoond wordt, kan je gewoon zichtbaar maken. Van Windows 98 heb je basis, SE en ME. Dus ja, dit moet je dan ook weten. Een 10 jaar oude computer heeft standaard geen Windows 98 dus vrijwel zeker geen oem geinstalleerd.
 • zoals ik al aangaf zat er oorspronkelijk 95 op, later pas 98 (geen SE); de eigenaar is daar vaag en onwetend over. Eerlijk gezegd heb ik mijn oude 95CD van mijn eerste pc die hier in huis nog functioneert ook niet meer…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.