Vraag & Antwoord

Anders (software)

Computer loopt niet lekker met spellen

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Beste lezers, ik heb een probleem die ik jullie wil voorleggen.

  Dit is mijn systeem:
  P4 2,8Ghz
  2GB intern geheugen
  256 MB grafische kaart (ATI Radeon)
  330 GB Harde schijf

  Nu is mijn probleem dat mijn games niet lopen zoals het moet. Zo speel ik (PES) Pro evolution Soccer 6 regelmatig. Als ik mijn computer opstart en ga spelen doet deze het misschien voor 2 minuten zonder problemen. Daarna loopt het spel voor geen meter meer. Veel gehaper enz.
  Wat opvalt bij Process Explorer, is dat mijn DPC's (Deferred Produce Calls) in die tijd meer als 10% zijn.
  Verder heb ik ook SYSTEM IDLE PROCESS standaart in mijn taakbeheer zitten wat ook ongewoon is dacht ik.
  Ik heb mijn systeem verschillende malen opnieuw geinstalleerd, met Vista of met XP. Ook verschillende drivers geprobeerd voor mijn videokaart maar ik kom er niet uit.

  Iemand wel een idee?!

  Grtz
 • System idle process hoort wél standaard in taakbeheer te staan. Wat voor grafische kaart heb je precies? 256MB zegt namelijk bijzonder weinig. Na enige tijd gaan haperen, is ook typisch voor warmteproblemen. Kun je uittesten door de kast open te laten, en er een ventilator voor te zetten. Treden dezelfde problemen dan niet (of later) op, dan moet je iets aan de koeling doen.
 • [quote:0c74049aca="gerben"]System idle process hoort wél standaard in taakbeheer te staan. Wat voor grafische kaart heb je precies? 256MB zegt namelijk bijzonder weinig. Na enige tijd gaan haperen, is ook typisch voor warmteproblemen. Kun je uittesten door de kast open te laten, en er een ventilator voor te zetten. Treden dezelfde problemen dan niet (of later) op, dan moet je iets aan de koeling doen.[/quote:0c74049aca]

  ik heb een ATI radeon 9600 PRO, dat van dat koelen moet ik mar is uitproberen dan
 • De 9600pro is wel een vrij lichte en verouderde kaart. Ik ken het spel niet, maar als het grafisch zwaar is, zou een betere videokaart wel kunnen helpen. Maar ja, dan ga je investeren in een wat verouderd systeem, waar ik altijd wat twijfels bij heb.
 • ik heb het geprobeerd met ventilator er op :| het werkt… Wat doe ik er aan dat mijn hardware wel goed gekoeld word?! Of ligt dit alleen aan de ventilator van mijn grafische kaart?

  De kaart is denk 1,5 jaar oud. Dus niet supernieuw maar wel goed genoeg om alle games te draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.