Vraag & Antwoord

Anders (software)

Stappenplan: Computer Schoonhouden

Anoniem
a.tip
5 antwoorden
 • Ik heb (volgens mij) een best goede computer.

  OS: Windows XP (met SP2)
  Processor: AMD Athlon 3500+
  Geheugen: 1 GB
  Videokaart: Geforce 6800GS
  HDD: 150GB
  Leverancier: Paradigit

  Ik schrijf dit omdat onze computer best sloom gaat. Hij start sowieso sloom op en hij heeft ook wat slome buien. We hebben best veel op onze computer staan (o.a. veel van downloads).

  Ik wil hier iets aan doen en wil graag ook (van de echte kenners) advies.

  Deze dingen ben ik van plan te gaan doen:
  - Externe HDD kopen om veel data (die ik wel wil behouden op te slaan.)
  - Alles van de PC halen en weer met een schone lei beginnen.
  - Misschien ook met parties gaan werken.

  - Over het eerste punt heb ik niks over te vragen.
  - Over het 2de punt wel. Als ik met die schone lei heb waar is het dan handig om extra op te letten? Wat moet ik schoonmaken en hoe? Wat is echt computer belastend en wat kan ik daar aan doen?
  - Ik heb gehoord dat als je met parties werkt, je computer een stuk sneller loopt. Hoe kan ik het beste mijn pc indelen, zodat hij zo goed mogelijk loopt?

  Misschien heeft iemand anders nog aanvullingen van punten wat ik kan doen?

  Ik heb hier ook een rapport van mijn computer staan. Misschien kan iemand daar naar kijken en misschien iets vertellen als hij iets raars ziet of iets wat met de snelheid van mijn pc te maken kan hebben.
  http://www.freewebs.com/phbbi/Computer.txt

  Alvast heel erg bedankt,
  Bas
 • Veel van dergelijke info kun je vinden op deze site: http://www.schoonepc.nl/ . Check voor de zekerheid eerst je hardware. Plotseling traag worden, wil wel eens veroorzaakt worden door een defecte harddisk. Met meerdere partities kun je data, downloads, etc. scheiden. Bij herinstallatie hoef je dan niet alles eraf te halen. De computer wordt niet per se sneller van meer partities, maar wel beter werkbaar.Wat ik ook altijd wel handig vind bij een dergelijke operatie, is een andere computer beschikbaar hebben. Dan kun je makkelijk een missende driver downloaden, of wat info opzoeken. Of vragen posten hier op het forum. Als je een voldoend grote externe schijf aanschaft, maak dan een volledige backup van je schijf. Kun je achteraf altijd nog weer dingen uit vissen, mocht dat nodig blijken.
 • bedankt voor het antwoord, dus meerdere parties zijn niet echt nodig?
 • Niet per se, maar ze zijn wel verrekte handig. Jij moet nu je schijf leeghalen. Had je meerdere partities gehad, had je je data en downloads kunnen laten staan.
 • wel handig dus als ik in de toekomst deze fratsen weer wil proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.