Vraag & Antwoord

Anders (software)

softwarematig fans aandraaien op voeding

5 antwoorden
  • Hoi. Ik heb een 2-tal ingangen op mijn voeding (ACRyan Ryanpower 550 watt) voor fans met een 3pin aansluiting. Daar zit een verloopstuk bij. Door deze er in te pluggen kun je 3 fans op 1 3pin ingang aansluiten. Nu heb ik daar 1x120mm (coolermaster) en 2x80mm (eveneens acryan) fans opzitten. De 120mm fan is redelijk stil, maar de 80mm fans draaien voluit. Is er een manier om de rpm van de fans softwarematig te regelen ? Of moet ik daarvoor in de bios zijn ofzo ? Ze gaan nu namelijk voluit, en dat is een beetje lawaaiirig Mijn fancontroller draait al 4 andere fans aan (waaronder de vidkaartfan, cpufan en chipset fan). Alvast bedankt. MvG ps: Voeding: [url=http://www.casejunkies.com/files/artikelen/artikel_print.php?hl=2677]klik[/url] (dit is de 450w btw, aansluitingen zelfde als de 550w) 80mm fans: [url=http://www.pcmodshop.nl/catalog/product_info.php?cPath=25_38_97&products_id=638]klik[/url]
  • Speedfan kan fans aansturen, maar dan moet je voeding en/of moederbord dat wel toelaten. Loopt er ook een draadje van een fan header van je moederbord, naar de voeding? Is het allemaal niet mogelijk, dan kun je eventueel een losse fancontroller aanschaffen.
  • hoe bedoel je 'draadje van fan header' ?? en ik wil niet nog een fancontroller aanschaffen, want daar is geen ruimte meer voor. Heb al 7x5,25" slots vol.
  • Mijn vorige enermax voeding had een driepens aansluiting, die je op het moederbord kon prikken. Met het (geregelde) signaal daarvan, werd de snelheid van de voedingsfan aangestuurd.
  • hmm .. zit hier volgens mij niet bij. net bij stekkertjes gekeken, zit daar ook niet bij ofzo. wordt ook niet in de manual die ik op de off. site vond aangegeven.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.