Vraag & Antwoord

Anders (software)

Harde schijven op IDE1 of IDE2?

3 antwoorden
  • Hoi beste forumers, vraagje. Ik heb onlangs bij mijn broer een pc in elkaar gezet. Hij kon mijn oude harde schijf krijgen, deze heb ik samen met zijn bestaande harde schijf ingebouwd. De harde schijven heb ik één als master en de andere als slave gejumperd en vervolgens op, na wat ik van zijn zwager heb gehoord op IDE2 aangesloten wat volgens hem niet goed is. Volgens hem moeten harde schijven op IDE1 en cd/dvdrom spelers/branders op IDE2. Volgens mij maakt het niets uit. Verder had ik de cd rom speler als master en de cd brander als slave gejumperd en deze allebei op IDE1 aangesloten. Wie heeft er nu gelijk? Ben toch benieuwd omdat ik bij mijn eigen pc's hier ook nooit heb op gelet en er nooit problemen mee heb gehad. Overigens de harde schijf die die van mij heeft is waarschijnlijk door ouderdom stom toevallig in zijn pc het hoekje om gegaan, dit kan volgens mij niet liggen aan het feit dat hij op IDE2 zat, of toch wel?? Ik hoor wel, groetjes, Drupke.
  • Het maakt geen ruk uit. Het enige wat een enkele keer wel gebeurt, is dat een systeem niet wil booten vanaf ide2, maar alleen van ide1/master. Maar dat is blijkbaar niet het geval. Als het werkt, mooi laten zitten dus. Een schijf kan hier ook absoluut niet door defect raken. Wat wel kan, is dat als ie al wat zwakjes is, de geest geeft bij formatteren, defragmenteren, oid.
  • Bedankt, Gerben. Meende ik ook al in verschillende bladen gelezen te hebben, anders had ik er wel op gelet. Ik heb hem inderdaad sinds enkele jaren, het kunnen er wel 6 zijn, opnieuw ingedeeld en geformatteerd. Groeten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.