Vraag & Antwoord

Anders (software)

filmpjes afgespeeld in browservenster, afspelen in wmp

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Op sommige sites worden weleens filmpjes afgespeeld in het browservenster zelf, zonder dat er voor dat filmpje een download link of iets dergelijks staat. Hierdoor is betreffend filmpje uitsluitend in dat browservenster af te spelen en dus niet in windows media player, waardoor je telkens naar de betreffende site moet om het filmpje te zien.

  Mijn vraag is nu of er geen programmaatje bestaat waarmee je toch die filmpjes van dat browservenster af kunt spelen met windows media player, dus zeg maar op je pc opslaan (en dan niet als snelkoppelingen uit 'mijnfavorieten, want dan moet je nog naar de site van het filmpje). dus een programaatje waardoor je niet meer naar een site hoeft om een bepaald filmpje te bekijken, maar dat het opgeslagen staat op je pc en dat je maar dubbelklik doet en het afspeelt in windows media player.

  alvast bedankt
 • Als het een filmpje is dat in de mediaspeler is af te spelen staat het nadat je het via de website hebt afgespeeld in de cache van je browser.
  Als je het daar opzoekt en eventueel naar een andere plek copiëert kun je het zo vaak afspelen als je wilt.

  gr. Jan
 • waar vind ik de cache en hoe weet ik welk bestandje ik daaruit moet hebben?
 • De cache staat standaard in c:\documents and settings\<je naam>\local settings\temporary internet files\content ie5\
  Je zult daar een aantal mappen zien staan met namen die bestaan uit willekeurige letters en cijfers. In die mappen staat zo'n beetje alles wat je op internet gezien en gehoord hebt.

  Om daar je filmpje uit te zoeken kan lang duren. Je kunt daarom misschien beter eerst de cache leegmaken. Ga in IE in het menu Tools ('Extra' als je een nederlandse versie hebt) en klik op Internet Options. klik op de General (Algemeen?)-tab en dan bij Browsing History (iets met geschiedenis denk ik) op delete (verwijderen?) De hele cache wordt dan leeggemaakt en er is niet zoveel te doorzoeken.
  Bestanden van filmpjes vallen op omdat ze nogal groot zijn.

  Je kunt natuurlijk ook de zoekfunctie in de verkenner gebruiken en binnen de map 'content ie5' zoeken op *.wmv, *.asf of *.avi. Ook zou je kunnen zoeken op *.* en bij de geavanceerde zoekfuncties (bij Type) aangeven dat het om windows mediabestanden gaat.
  Als je 'jouw' filmpje niet aan de naam herkent kun je even proberen of het het goede is door er dubbel op te klikken.

  Als je het filmpje gevonden hebt kun je het copiëren naar een andere plek om het te bewaren. Je zou het ook een andere naam kunnen geven, maar zorg wel dat de extensie het zelfde blijft.
  Het is beter het filmpje niet te verplaatsen, omdat windows in z.g. dat-bestanden bijhoudt wat er in de cache staat. Als je dus bestanden weghaalt klopt het dat-bestand niet meer en dat kan problemen geven.

  succes ermee,
  Jan
 • [quote:a505d7dbeb="remco p"]Op sommige sites worden weleens filmpjes afgespeeld in het browservenster zelf, zonder dat er voor dat filmpje een download link of iets dergelijks staat. Hierdoor is betreffend filmpje uitsluitend in dat browservenster af te spelen en dus niet in windows media player, waardoor je telkens naar de betreffende site moet om het filmpje te zien.

  Mijn vraag is nu of er geen programmaatje bestaat waarmee je toch die filmpjes van dat browservenster af kunt spelen met windows media player, dus zeg maar op je pc opslaan (en dan niet als snelkoppelingen uit 'mijnfavorieten, want dan moet je nog naar de site van het filmpje). dus een programaatje waardoor je niet meer naar een site hoeft om een bepaald filmpje te bekijken, maar dat het opgeslagen staat op je pc en dat je maar dubbelklik doet en het afspeelt in windows media player.[/quote:a505d7dbeb]
  uhh, FireFox?
  Waarom wil je het perse in windows media player afspelen? Het zou best een videoformaat kunnen zijn die windows media player niet begrijpt.

  [img:a505d7dbeb]http://www.planet.nl/upload/1548329_340_1115395605770-info.jpg[/img:a505d7dbeb]
  [i:a505d7dbeb]Met Pagina-info zie je precies welke plaatjes en filmpjes op een site gebruikt worden - en je kunt ze nog opslaan ook[/i:a505d7dbeb]

  FireFox extension: VideoDownloader

  en als je dan nog steeds niet achter de url bent, kun je ook nog een geadvanceerde tool gebruiken:
  FireFox extension: live http headers

  Het zou ook nog kunnen dat het een streaming video formaat is, dan zul je daar andere tools voor moeten gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.