Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Outlook] .pst splitsen

Anoniem
Edmond Varwijk
4 antwoorden
 • Ik heb hier een .pst van >2GB. Deze wil ik graag splitsen in 2 bestanden van ~1GB. Weet iemand hier een goed en gratis programma voor om dit te doen?

  Bij voorbaat mijn dank.
 • Hiervoor kan je goed Winrar gebruiken.
  Hier te downloaden: http://www.winrar.nl/ (kies een een trial of gratis… de trial is eigenlijk voor eeuwig)

  Met dit programma kun je, je bestand inpakken en dan wel in een aantal bestanden waarvan jij de grote opgeeft.
  Dus als je een bestand hebt van 3GB en je wil dat winrar het splits in bestanden van (afgerond 1 GB) 1 073 741 824 bytes (je moet het opgeven in bytes) krijg je 3 bestanden.
 • Dit lukt niet.

  De bestanden worden inderdaad gesplitst, maar ik wil de werkelijke .pst splitsen, zodat Outlook hem kan importeren. Outlook kan niet overweg met een grootte als dit.

  Iemand nog een idee voor mij?
 • Je kunt eens kijken naar de Microsoft tool PST2GB (zie hier)

  Deze tool kapt het pst-bestand simpelweg af op iets minder dan 2GB, zodat je het weer kunt importeren. Let wel, het kan dus zijn dat je hierdoor informatie kwijt raakt, maar zolang je zorgt voor een back-up van je originele pst-bestand, is het het proberen waard denk ik. Wellicht dat de verloren informatie mee valt of op een andere manier weer is terug te halen.

  Overigens hebben de nieuwere versies van outlook (vanaf versie 2003) een grens van 20 GB. Maar ik weet niet zeker of geldt voor alle pst-bestanden of alleen voor pst-bestanden met de nieuwe 2003-indeling. Maar ook dat is wellicht het proberen waard (moet je uiteraard wel de beschikking hebben over een Outlook 2003 of hoger versie)

  Succes en laat maar weten wat het resultaat is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.