Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

FAXEN vanuit Windows XP

None
9 antwoorden
 • Ik moet een FAX versturen die uit meerdere pagina's A4 bestaat.
  Ik heb verschillende programma's geprobeerd, ook FAX in windows XP.
  Het lukt me om 1 pagina als bijlage achter een voorblad te maken.
  Een FAX van bv 8 pagina's lukt niet.

  Weet iemand een fax programma om dit mogelijk te maken. Ik wil vanuit een windowsXP toepassing pagina's in jpg formaat verzenden als fax bladen.

  Een andere optie is misschien een provider die een fax service aanbiedt.
  Dus email aanbieden met bijlage en die op een fax terecht laten komen bij een bedrijf.

  Tips of suggesties welkom.
  Het liefst freeware of shareware trial die dit kan.
  Ik verwacht hier niet of nauwelijks gebruik van te moeten maken.
  Alleen NU heb ik die mogelijkheid een keer nodig.

  Bedankt.
 • Tijd geleden dat ik met faxen bezig ben geweest. Maar vroeger was ik nogal gecharmeerd van hotfax. Verder heb je natuurlijk nog winfax, zo'n beetje de autoriteit op dit gebied..
 • Bedankt voor je reactie. Het belangrijkste is dat het programma kan wat ik wil. Ik heb nu de nodige fax programma's geinstalleerd en uitgeprobeerd, dat is niet zo moeilijk. De fax programma's kunnen alleen niet meerdere pagina's in een fax sessie versturen. Je zou steeds opnieuw moeten bellen per pagina.

  Er zijn ISP's die een fax service naar email hebben. Omgekeerd kan je met email ook naar fax. Bij xs4all heb ik het niet gezien, wel bij andere providers…. Alleen faxen versturen zou al voldoende zijn. Ik hoef geen fax terug, evt. in email formaat of email met bijlagen is geen probleem.
 • Hotfax en winfax moeten beide kunnen wat je wilt. Alleen werken die wel via een gewoon modem. Misschien kunnen ze tegenwoordig ook wel via internet, maar daar heb ik ze nooit voor gebruikt. Heb je trouwens geen fax op het werk of zo?
 • Uit je verhaal kan ik niet opmaken of je meerdere aparte pagina's wilt verzenden of één document van meerdere pagina's. Volgens mij is het zo dat je steeds maar éen document per keer kunt verzenden.
 • Winfax is voor zover ik weet verouderd en niet geschikt voor windows XP (?). Er zijn freeware utilities om van afzonderlijk aangemaakte fax pagina's een set te maken, waardoor het mogelijk is om met een enkele fax meerdere pagina's te versturen. Winfax gebruikte ik vroeger soms en dat beviel in die tijd aardig. Winfax 10 is van ongeveer 2000.

  Op het postkantoor faxen zou misschien kunnen.

  De eFax-free service heb ik net bekeken, maar is niet wat ik zoek.

  Ik zal naar hotfax kijken. Ik wil direct uit de pc meerdere pagina's kunnen faxen. Naast ADSL kan ik tijdelijk een fax modem inschakelen. dat werkt.

  Ik wil verschillende documenten in een fax kunnen verzenden. Dus 6 pagina's kunnen zijn (voorbeeld): doc1, doc2, doc3(2 pagina's), doc4 (2 pagina's).
 • Zoals ik al aangaf, het is een hele tijd geleden. Van hotfax kun je een trial downloaden:
  http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/HotFax-MessageCenter.shtml
  En misschien moet je hier gewoon eens rondneuzen:
  http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Fax-Telephony/
 • Gerben bedankt voor je reactie.

  Ik heb die programma's praktisch allemaal geprobeerd, inclusief de freeware hulpprogramma's die er zijn om de programma's beter tot hun recht te laten komen.

  Ik heb vannacht FAX in Windows XP met alle beperkingen maar gebruikt.

  Per pagina een FAX met voorblad verstuurd. Ook dat heeft veel tijd gekost, want het nummer meldde steeds inbezet, er wordt niet opgenomen. Uiteindelijk is het in ieder geval verstuurd en ontvangen. Nu zal de reactie wel komen dat het niet te lezen was…… :wink:

  Een email adres om iets naar toe te sturen is heel wat gemakkelijker. :wink:
 • [quote:b3331722c9="Goofy44"]Winfax is voor zover ik weet verouderd en niet geschikt voor windows XP (?).[/quote:b3331722c9]

  ik heb zojuist winfax op een vp-machine geinstalleerd en deze werkt probleemloos. misschien word het niet ondersteund maar het werkt wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.