Vraag & Antwoord

Anders (software)

Muziek bij diapresentatie

Anoniem
Passer
4 antwoorden
 • Ik maak een diaspresentatie met Powerpoint. Ik wil tijdens de diashow muziek laten spelen. Dat is me op 2 manieren gelukt.

  1. via Insert - Movies and Sounds - Sound from file - en kies dan een *.MP3-file op een adres in mijn computer

  2. via Slideshow - Slide Transition - Sound - other sound - en dan een *.wav file op een adres in mijn computer

  Bezwaar van 1.:
  Ik kan deze diashow met muziek alleen afspelen op mijn eigen computer omdat daarop zich het gekozen MP3-bestand bevindt. Ik kan hem dus niet (met muziek) per e-mail versturen aan vrienden en kennissen.

  Bezwaar van 2:
  Ik moet eerst een *.MP3-file converteren naar een *.WAV-bestand dat minstens 10 x zo groot is waardoor het versturen meestal ook niet lukt.

  Bestaat er nog een ander manier?
 • 'k zit met dezelfde vraag want als je een mp3 zou kunnen 'inbouwen' in je presentatie blijft die een pak kleiner dan met een ingebouwde wav.

  'k stelde de vraag een tijdje geleden ook op een forum maar blijkbaar is zelfs in de 2007 deze mogelijkheid niet voorzien :evil:
 • Ja, en toch moet het mogelijk zijn want regelmatig krijg ik *. pps-jes opgestuurd onder begeleiding van muziek, die niet zo gigantisch groot zijn. Hoe doen ze dat dan?

  Overhaus
 • Dit bericht is hoofdzakelijk bestemd voor [b:86f4102c4d]'Passer ouwe rot' [/b:86f4102c4d]maar voorts voor eenieder die zich voor dit probleem interesseert.
  Ik ben eruit.
  Ik heb van een diapresentatie met muzikale begeleiding de extensie veranderd van pps in ppt. Toen kon ik in de presentatie gluren. Het bleek toen dat de muziek toch een wav-bestand was. Hoe komt het dat zo'n wav-bestand zo klein is geworden?
  Ik heb van het internet een freeware mp3-converter gedownload.
  Ga naar www.nch.com.au/switch en click op 'windows download' Je download dan een bestand 'Switchsetup'. Installeer dat.
  Click op 'Add file' en voer je te converteren MP3-bestand in.
  Vervolgens zet je 'outputformat' op wav. En dan click je op encoder options. Daarna op 'kenmerken' en kies dan een zo laag mogelijke waarde b.v. [b:86f4102c4d]'8000 Kh 8 bit stereo 15 kb/sec'[/b:86f4102c4d]
  Druk daarna op 'Convert'.
  Je nu ontstane wav-file is even groot als je oorspronkelijke MP3-file.
  Misschien is dat gegaan ten koste van de kwaliteit maar bij gewone muziek valt dat nauwelijks op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.