Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welk Drive Image programma moet ik kiezen?

perloc
12 antwoorden
 • L.s.
  Voorheen gebruikte ik DI 2002 van Power Quest. Maar al een tijdje wil dat programma geen image meer maken, ook niet na verwijderen en opnieuw installeren. Blijft hangen op het moment dat hij een REBOOT zal gaan doen.
  Bovendien zijn er tegenwoordig Image programma's die geen reboot nodig hebben, maar gelijk de Image wegschrijven.
  Welk Image programma werk zonder problemen?
  Casper (4.0) is niet geschikt want maakt een kopie en van de HD en wil de HD re-size-n. Norton's Ghost staat bij mij wat onder aan de lijst omdat Norton de naam heeft diep op je systeem in te grijpen en moeilijk is te verwijderen.
  Wat is een goeie??
  MVG perloc
 • Ik gebruik al tijden True Image. Deze installeer ik eigenlijk nooit maar boot altijd van CD om een image te maken of terug te zetten.
 • Acronis True Image werkt realtime, dus vanuit Windows (incl. Vista) schrijf je je image weg terwijl je rustig in Windows doorwerkt. Tevens veel extra mogelijkheden zoals diskklonen etc. Je kunt vanuit de image losse mappen/bestanden terugzetten zonder de hele image terug te zetten.

  Komt er in tests altijd goed vanaf en meestal wat beter dan Norton Ghost, v.w.b. instelmogelijkheden en gebruiksgemak.

  Je kunt een volledig werkende proefversie downloaden op de Acronissite.
 • Ook ik gebruik True Image. En vind die goed. Vooral versie 10. Als je bij jouw in de buurt computerbladen verkopen, zou je de voorpagina daarvan kunnen checken. Soms worden er bij computerbladen die een CD/DVD meeleveren een gratis versie van True Image meegeleverd. Zo zat bij PC Active van februari 2007 True Image 10 Home.
 • Een hele belangrijke vind ik dat je met de bootable CD niet alleen een image kunt terugzetten maar ook maken. Momenteel kan True Image dat maar Ghost niet. Symantec heeft dat bij Ghost eruit gehaald om de gebruiker te verplichten GHost te installeren onder Windows en te registreren. Je hebt dan dus altijd in je image de mogelijk ook verouderde Ghost zitten. Ik vind dat een nadeel.

  Maar er zijn meer Ghosting programma's dan True Image en Ghost. Zoals O&O DiskImage en Norton Save & Restore etc. Zou er nog wel meer weten, maar tis nu te warm.

  groetjes Ed
 • Als je de nieuwste maxblast of seagate diskwizard download, heb je al een groot deel van de funcitonaliteit van trueimage. Het is door acronis gemaakt, en werkt voorzover ik weet op alle schijven. Maakt gewoon acronis images aan, kan ze terugzetten. En je kunt ook een bootable cd aanmaken.

  linkje
 • Dank voor alle reactie's. Dus het wordt TrueImage of MaxBlast.
  Jolo: helaas zijn computer bladen ver te zoeken in de stad waar ik woon: Beira in Mozambique. Mij wordt heel veel computer-lekkers onthouden of moeilijk te verkrijgen gemaakt door hier te wonen. Maar er staat veel compensatie tegenover.
  MVG perloc
 • Dan zit je zeker bij de grote schotel die ik daar zie (Google Earth). Wat een eind weg. Maar ziet er wel friendly uit.

  groetjes Ed
 • Meneer Edmond: mijn huis staat op 19.50.43.77 en 34.53.39.53 !!
  Rechtse (als je ervoor staat) van een blokje van drie. En dus vlak bij zee.
  Die schotel die u ziet is waarschijnlijk de hele grote schotel voor satellite verbinding (telefoon?) en die zich dicht bij het stadscentrum bevindt.

  Wat betreft die TrueImage 10: daarvan is op dit moment alleen maar een"trial" versie te downloaden. De definitieve versie is kennelijk nog niet uitgegeven.

  MVG perloc
 • Maxblast al bekeken? Is al wel geschikt voor vista. Staat dus op dezelfde hoogte als TI 10.
 • [quote:fb55135b0c]Maxblast al bekeken? Is al wel geschikt voor vista. Staat dus op dezelfde hoogte als TI 10.
  [/quote:fb55135b0c]

  Nog niet. Vandaag geen tijd. Ge-planned voor morgen.
  MVG perloc
 • [quote:ed27e70365="perloc"]Jolo: helaas zijn computer bladen ver te zoeken in de stad waar ik woon: Beira in Mozambique. [/quote:ed27e70365] Volgens WikipediA is "Beira de tweede grootste stad van Mozambique. Er zijn in 2003 ongeveer 400.000 inwoners en het is de grootste havenstad." Daar zullen toch wel supermarkten zijn, waar ze lectuur waaronder computer bladen verkopen.

  Voor alternatieve backup software zou je ook nog deze Free Hard Disk and Partition Imaging and Backup Software site kunnen checken. De door gerben genoemde maxblast en seagate diskwizard staan er ook bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.