Vraag & Antwoord

Anders (software)

Probleem bij terugzetten image

Anoniem
Edmond Varwijk
1 antwoord
 • Hallo,

  Nadat ik verschillende keren tevergeefs had geprobeerd om het Vundo-virus te verwijderen, besloot ik om dan maar een drie maanden oud systeem-image terug te zetten via mijn netwerk. Normaliter gaat dit probleemloos, maar nu ging het mis..
  Wat ik deed:
  Na starten van de pc met mijn Bart netwerk-bootdisk (dat ging zonder probleem), heb ik Drive Image vanaf de floppy geladen en restore image gekozen. Dat startte ook allemaal gewoon op. Het viel me toen wel op dat ik de C-schijf niet zag met de gebruikelijke naam "System", maar alleen een unallocated disk space als enig mogelijke doellocatie. Hierbij heb ik het advies van Drive Image gevolgd, om die doel-partitie automatisch te resizen. Het proces (Copy) startte daarna wel op, maar brak korte tijd later af met de melding (in een DOS-scherm):
  EMM386 has detected error #//7 in an application at memory address 00B8:0BDA.
  To minimize the chance of data loss, EMM386 has halted your computer.
  For more information, consult your documentation.
  To restart press ENTER. Dat laatste heeft geen effect…
  Ik heb het angstige vermoeden dat de C-schijf met Windows dus "weg is" …..Ik kan nu alleen nog vanaf het A-station de netwerk-disk of andere opstartdisk opstarten, maar starten vanaf de C lukt dus niet meer…
  Mijn idee is om nu maar rigoreus vanaf een oude Windows 98 bootdisk met FDISK alle partities te verwijderen, een nieuwe primaire partitie aan te maken, deze vervolgens te formatteren en dan weer proberen het image terug te zetten.
  Het betreffende imagebestand kan ik vanaf mijn eigen computer trouwens wel openen met DI's Image Explorer, dus ik ga ervan uit dat het bestand goed is..
  Zou dit de beste methode zijn of heeft iemand een betere suggestie?
  bvd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.