Vraag & Antwoord

Anders (software)

MP3 standaard?

Anoniem
Japie III
13 antwoorden
 • Hallo beste mensen.
  Ik heb een prog. om cd's te rippen naar het veelgebruikte formaat mp3. Echter, ik krijg daarbij de keuze uit een aantal opties zoals bitrate, sampling e.d. Ongetwijfeld weten jullie welke instelling doorgaans het meest gebruikt wordt. Ik weet dat er in elk geval sprake is van kwaliteitsverlies, maar misschien dat het wel meevalt. Heb een track van een audio-cd geript en dat ging probleemloos, maar het mp3 bestand bleek bijna 10Mb te zijn…. Beetje veel lijkt me. Ik wacht de reacties af en dan zal gauw genoeg duidelijk zijn welke instellingen het beste zijn om te gebruiken voor het rippen van audio-cd's.
 • Gebruik constante bitrate. Voor een fatsoenlijke kwaliteit gebruik je 160 of 192 kbps. Er zijn maar weinig mensen, die dan het verschil met de cd nog horen. Voor de meeste portables is 64 kbps ook al genoeg.
 • Heb inmiddels alle mogelijkheden opgezocht: hier komen ze..
  Sampling Rate: diverse getallen.
  BitRate: er zijn twee instellingen—-> Max en Min; daarna weer keuze uit getallen.

  VBR Meth.: keus uit:
  ————————
  Default
  CBR
  Old
  New
  MTRH
  ABR

  wat zou de juiste instelling moeten zijn?
 • Gebruik dan ook gewoon CDex of EAC.
  http://cdexos.sourceforge.net/
  http://www.exactaudiocopy.de/
 • Sorry Gerben. Ik heb de door jouw genoemde alternatieven gedownload en uitgeprobeerd, maar ik vond het persoonlijk tamelijk ingewikkeld en bovendien lukte het mij niet om de NL-taalmodule te downloaden.
  De cd-ripper die ik gebruik is juist vrij simpel; het doet wat ie moet doen en meer niet. Alleen de instellingen moet ik natuurlijk wel zelf doen…
  Het gaat om de freeware FairStars CD Ripper 1.10
  Hogelijk gaat er bij iemand een lichtje branden.
 • Och, cd's rippen is nou net niet de zwaarste taak voor een hedendaagse computer. Doe je met een beetje software binnen vijf minuten. Maar goed, dan zul je bij jouw software even moeten uitzoeken, bij welke omschrijving, welke instelling hoort. Je kunt een paar verschillende instelligen proberen, en achteraf even kijken bij de bestandseigenschappen. Windows kan zelf wel zien wat die instellingen zijn.
 • Inderdaad, het gaat alleen om het rippen van audio cd's. De andere functies die er vaak ook bij zitten beschouw ik als overbodige ballast. Ben trouwens intensief aan het zoeken geweest en heb inmiddels een andere ripper gevonden die nog simpeler is. Van een hedendaagse pc is bij mij niet het geval, ik gebruik -nog altijd- win 98; vandaar die '98' achter mijn naam. Zal ongetwijfeld wel een uitzondering zijn, die achter loopt volgens anderen. Mijn systeem is: CPU 400 Mhz, 128 Mb RAM. Is inderdaad niet volgens de hedendaagse standaard… Maar het werkt probleemloos en dat geldt ook voor internetten daarmee.
 • voor rippen naar mp3 gebruik je via options
  - 44100 kHz
  - channel= stereo
  - VBR= CBR
  - bitrate= 192Kbps

  nu zal het waarachtig wel lukken…. 8)
 • Alleen kan hij dat dus niet instellen. ;-)
 • als hij dat programma heeft wat hij zegt te hebben: wél…
  heb het speciaal even gedownload en geïnstalleerd bij wijze van ultieme service… :wink:
 • Dan heb ik niks gezegd. Maar ik hou het zelf bij cdex.
 • Hartelijk dank voor de genomen moeite Derk de Jong.
  Duidelijk antwoord van je.
  En ook mijn dank aan Gerben voor zijn reacties.
 • Nu ik een behoorlijk aantal MP3'tjes heb, wil ik natuurlijk ook graag weten hoeveel dit is in totale tijd. Dus, zeg maar, hoeveel uur muziek zijn mijn MP3'tjes in totaal. Het aantal nummers en de totale bestandsomvang is simpel vast te stellen, je leest dat gewoon al in de windows verkenner.
  Maar ik wil nu ook wel graag weten hoeveel uur ik in totaal heb. Het lukt me niet om daar achter te komen, ik maak gebruik van windows media player versie 9.
  Wellicht is het niet zo moeilijk als ik dacht, maar ja het is natuurlijk wel ff weten hoe ik het moet doen. Wie weet het zo uit z'n mouw te schudden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.