Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zone-alarm verkocht?

Anoniem
Hythloday
10 antwoorden
 • Deze ochtend kreeg ik een update aangeboden voor Zone-alarm (ik gebruik de gratis firewall versie), maar na het downloaden constateerde ik twee zaken:
  1. Zone Alarm is blijkbaar niet meer van ZOnelabs, maar van Checkpoint. Wat is hier gebeurd?
  Op de site van Checkpoint is het dermate moeilijk om nog de gratis versie te vinden van Zone-alarm, dat ik sterk de indruk krijg dat Checkpoint
  deze liever niet meer aanbiedt.
  Wie is Checkpoint en blijft Zonealarm ook in de toekomst gratis?
  2. De omvang van Zone alarm download is gegroeid van 13 MB (versie 6.5) naar 39 Mb voor de nieuwe versie 7.0
  Maar eigenlijk zie ik weinig verandering. Waarom is het programma dan 3 x zo groot geworden?

  PaulusP
 • Och, dat soort dingen gebeurt. Kerio PF is overgenomen door sunbelt, en die vraagt er ook ineens geld voor. Maar je kunt de oude toch gewoon blijven gebruiken? Je bent niet verplicht om te updaten. En anders probeer je Comodo, die is ook goed, en nog steeds gratis.
 • Dus Zonelabs is opgeslokt door Checkpoint?
  Want als je Zonelabs.com intikt, kom je automatisch op Checkpoint terecht.
  Ja, ik heb de download-file van Zone-alarm 6.5 nog, dus ik kan altijd opnieuw installeren.
  Ik denk dat ik het maar even hou bij 6.5, want Checkpoint geeft niet echt duidelijk aan wat nu de verbeteringen zijn in Zone-alarm 7.0

  Paul.
 • [quote:d39ee9ee81="PaulusP"] Checkpoint is het dermate moeilijk om nog de gratis versie te vinden van Zone-alarm,[/quote:d39ee9ee81] Zover ik het kan zien, is de gratis basic ZoneAlarm versie er nog steeds.
  [quote:d39ee9ee81="PaulusP"]want Checkpoint geeft niet echt duidelijk aan wat nu de verbeteringen zijn in Zone-alarm 7.0 [/quote:d39ee9ee81] Die info staat in de ZoneAlarm® Pro Release History.
 • Ik zie iets staan van google desktop. En die zal wel een aantal megabytes groot zijn. Als die er eerder niet bij zat, kan dat het verschil verklaren.
 • [quote:76de45fda7="PaulusP"] Wie is Checkpoint [/quote:76de45fda7]

  Checkpoint is een wereldmarktleider van firewalls. Echt een grote jongen. Leveren een eigen firewall veelal op Nokia hardware of SUN en een centrale beheeromgeving erbij.

  Al je twijfels over de overname, wat trouwens al heel wat jaartjes zo is, mag je hebben, maar niet over de kwaliteit die Checkpoint levert.

  Een bedenking die je wel bij Checkpoint kunt hebben is dat het een Israelisch bedrijf is. Bij gebruik in overheidsinstellinge en ook zakelijke klanten, hebben vaak angst voor backdoors in de firewalls en beheersoftware die deze bedrijven zouden kunnen gebruiken wanneer daar politieke noodzaak toe is. Dat is een risico dat echter iedereen zelf moet inschatten.

  groetjes Edmond
 • Iedereen zeer bedankt voor deze achtergrond informatie!

  Paul
 • [quote:e70bf5bc95="gerben"]En anders probeer je Comodo, die is ook goed, en nog steeds gratis.[/quote:e70bf5bc95]

  Wat goed voor de een is, hoeft niet goed voor een ander te zijn. Comodo gaat er prat op dat het de beste firewall is in een leaktest. Maar een Trojaans paard laat hij rustig zijn gang gaan. Comodo legde Trojan-Downloader.VBS.Agent.p., zoals die wordt genoemd door Kaspersky, geen stobreed in de weg. Maar je kunt je beveiligingssoftware keurig testen op:

  http://bourtangenl.sellingen.com

  Als het Trojaanse paard zijn werk goed doet, dan krijg je een melding dat je veel spyware op je computer hebt en dat je Drive Clean 2006, een Smitfraud variant, zeker moet installeren. Indien dit het geval is, dan moet je alles onmiddellijk wegklikken of de computer resetten om daarna de cache volledig schoon te maken.

  Comodo blokkeert tevens mijn printer waardoor mijn computer steeds opnieuw weer opstart.
 • Och, elke firewall heeft zijn kuren. Met zonealarm free werkt je lokale netwerk bijvoorbeeld voor geen meter. En een firewall is ook niet bedoeld om malware tegen te houden.
 • [quote:c10f5efd03="gerben"]En een firewall is ook niet bedoeld om malware tegen te houden.[/quote:c10f5efd03]

  Een firewall reguleert inkomend en uitgaand verkeer. En als een Trojaans paard in werking is getreden, dan dient een goede firewall diens werking te onderbreken. Maar in de system log file trof ik onderstaande waarschuwing aan:

  De server {C7E3D60-7A9F-428F-ABB1-O3DCOFA4F493} heeft zich binnen de vereiste termijn niet bij DCOM geregistreerd.

  Windows maakt er keurig melding van dat er een Trojaans paard aan het werk is en Comodo laat deze server keurig zijn gang gaan.

  Bij ZoneAlarm Pro staat niet voor niets:

  Programs must ask for Internet access and server rights.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.