Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ext. HD weg na poging om 2 partities samen te voegen.

None
7 antwoorden
 • Ik heb met Partition Magic 8.0 getracht om twee partities op een externe HD samen te voegen. Toen dat een tijdje aan de gang was verscheen een foumelding met een CRC error en werd de actie afgebroken.
  Sindsdien is deze HD niet zichbaar meer in Windows Explorer.
  Wel is die zichtbaar in \Control Panel\System\Hardware\Device Manager\Disk Drives, die vrolijk meldt "This Device is working properly!".
  Als ik PM opstart krijg ik gelijk een foutmelding "Init failed: Error 48 - Sector not found"
  PC Inspector ziet de hele HD niet. MaxBlast en O&O zien alleen een van de partitie's, maar niet degene waar al mijn waardevolle data op staat. Ik heb geen backup want het gaat om ongeveer 100Gbyte data, waarvan Video's de meest waardevolle. (De HD is een 200Gbyte externe USB/IEEE1394 schijf)
  Hoe kan ik deze partitie nog tot leven wekken?
  MVG perloc
 • Testdisk. Vooraf: net als bij partitioneringsprogrammas kunnen de resultaten desastreus zijn!

  Testdisk opgestart:
  1e scherm: no log
  2e scherm: betreffende schijf kiezen (bidden dat dat lukt) –> Proceed
  3e scherm: Intel
  4e scherm: Advanced
  5e scherm: stuk kiezen die met de sector 0 begint (bovenste) en onderaan kiezen voor 'Boot'.

  Als het goed is worden de startsectoren op de schijf herschreven en moet ie weer normaal zichtbaar zijn.
 • KeesA:
  Hij heeft de schijf gevonden, vijfde scherm kwam niet (direct) [boot] in voor en ik moest eerst nog de NTFS type kiezen.
  Ik ben niet helemaal zeker dat de schijf inderdaad NTFS is geformat dus dat heb ik op de gok gedaan.
  Hij staat nu alle sectors af te zoeken naar de mft (Master File Table??).
  Dat kan nog wel een hele tijd duren, want er zijn 390 miljoen sectors en hij staat nu pas op de 20 milj. Dit heeft al een half uur geduurd. Hoop niet dat die mft aan het eind staat…
  Kom terug met meer info.
  Tot zover dank.
  MVG perloc
 • (Ik heb ook gezien dat mijn onderwerp bij het verkeerde groepering is terechtgekomen. )
  Het heeft tot ongeveer 3 uur vannacht geduurd voordat hij alle sectoren had afgezocht op de MFB.
  Dat heeft geen verandering gegeven, de HD bleef onbereikbaar.
  Gezocht naar een partitie en die heeft hij gevonden. Teruggeschreven heeft al resultaat gehad dat nu de partitie van 10GB zichtbaar is in Windows explorer.

  Part. Magic ziet nu deze actitve kleine partitie en meldt dat de rest unallocated is. Met "Create partition" dacht ik deze actief te maken maar zag tot mijn schrik dat hij dan ook deze part. gaat formatten! (Er is namelijk ook een keuze "Create new partitie").
  Ik kan deze partitie niet zichbaar maken zonder dat PM deze format.
  Als ik die format ben ik mijn data kwijt!
  Hoe nu verder?
  MVG perloc
 • ik denk dat je opzoek moet naar een reparatieprogramma en dat is PQMagic niet…. effe zoeken gebruiken
 • Ik heb voor dat doel "File Scavenger V3.1" gevonden en gedownload. Dat programma doet inderdaad wat ervan wordt verwacht, maar er moet voor worden betaald, zoals voor veel programma's. Dat zou minder een probleem zijn als de twee volgende problemen er niet waren:
  Het programma vindt inderdaad de door mij gezochte video's maar de "Status" daarvan wordt niet ingevuld en is dus dubieus. Afgezien daarvan bedraagt de grootte van de video's rond de 45 GByte: waar zal ik dat tijdelijk opslaan! Daar zou ik een nieuw HD voor moeten kopen.

  Het komt erop neer dat ik de hele HD zal gaan formatten en van voren af aan zal moeten beginnen. Verder zal PM8.0 (, met dank voor bewezen goede diensten, toch) de prullebak ingaan. Dat zo'n groot probleem enkel door een CRC error wordt veroorzaakt is voor mijn gevoel een te zwak punt: PM had van tevoren deze fout moeten tracen en daar adequente maatregelen op moeten nemen. Een HD mag daar niet (software-matig) op crashen!! Mét PM gaat ook DI2000 de prullebak in. Daar heb ik de laatste maanden al grote moeilijkheden mee en heb ik inmiddels vervangen door MaxBlast. Het is haast ongeloofwaardig hoe makkelijk Images maken gaat met MaxBlast als dat het het moeizaam gaat (rebooten), en de laatste tijd onmogelijke gaat met DI. Het lijkt of deze programma's ook aan slijtage zijn onderhevig.
  KeesA hartelijk dank voor advies over TestDisk! Het heeft mijn HD in ieder geval weer toegankelijk gemaakt!
  MVG perloc
 • Dat Partition Magic problemen geeft hoor ik wel vaker.Meestal komt dat als er [u:6e3cec6924]teveel[/u:6e3cec6924] opdrachten tegelijk worden uitgevoerd.

  Ok,hier heb je achteraf niet veel aan,maar toch wellicht nog een idee.

  Maak een "image" van de schijf.Met Ghost heb ik n.l. wel eens data terug gehaald na zo'n zelfde grap van PM.

  Ik heb versie 8.2 gebruikt dacht ik,versies na 8.3 zijn geen echte Ghost programma's meer.

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.