Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vreemd bestand ontvangen via msn

Anoniem
citomaster
11 antwoorden
 • Een goede vriend kwam online en die zei: Ben jij dat op die foto en gaf me een link. Ik voerde die uit en downloade een bestand genaamd foto15.com. Ik ben niet zo'n nerd op het gebied van extensies dus ik dacht dat het een site zou zijn ofzo dus ik voerde het uit. Toen starte msn opnieuw op! Mijn gesprek geschiedenis met die persoon was weg en een programma voor gratis smilies is ook weg! (Dat programma was spyware en virus vrij!) Mijn vriend zelf zei dat hij er niets aan kon doen! Toen keek ik bij mijn processen en daar stond foto15.com bij! Toen heb ik direct even gegooglehoert maar ik kon niks vinden! Nu is mijn vraag: Zou het kwaad kunnen? Ik vermoed dat mijn gesprekken worden doorgelinkt ofzo?
 • Je hebt geklikt op het - thans veelvuldig voorkomende - MSN-virus. Je PC heeft dus op dit moment een besmetting, die je enkel door veel kuiswerk kan verwijderen. Beginnen met een online-virusscan (Bitdefender, Panda, Trendmicro, e.a.) is al een eerste stap. Het eindigt met het plaatsen van een log van HiJackThis in de passende rubriek (Beveiliging & Privacy), zodat de specialisten je kunnen helpen met het cleanen van je PC.
 • Wat doet dat virus precies? Als het erg is breng ik mijn computer gewoon even in aankoopstaat na het maken van een backup. Geen probleem. Als het niet erg is laat ik het lekker zitten. Deze pc is tog wel geinfecteerd en al 6 jaar oud. :P
 • In ieder geval probeert het zichzelf al door te sturen, naar alle mensen in je contactlijst. Verder kan er in zo'n trojan van alles zitten. Jatten van wachtwoorden is maar een van die dingen. Dus als je aan internetbankieren doet….
 • [quote:d27c93eb02="piacevole"]Als het erg is breng ik mijn computer gewoon even in aankoopstaat na het maken van een backup[/quote:d27c93eb02] Dat is wel erg drastisch en onnodig. Het probleem is - met wat inspanning - perfect op te lossen, zonder alles terug te moeten zetten naar de aankoopstaat.
 • [quote:224de9181a="gerben"]In ieder geval probeert het zichzelf al door te sturen, naar alle mensen in je contactlijst. Verder kan er in zo'n trojan van alles zitten. Jatten van wachtwoorden is maar een van die dingen. Dus als je aan internetbankieren doet….[/quote:224de9181a]
  Doe ik niet aan. Wel is er een laptop verbonden met deze pc. Zou dat kwaad kunnen? Op die laptop doe ik wel aan internetbankieren.
 • Ik zou het risico maar niet nemen. Maar wat denk je van wachtwoorden van bijvoorbeeld MSN en dit forum?
 • [quote:e2993bbbc9="gerben"]Ik zou het risico maar niet nemen. Maar wat denk je van wachtwoorden van bijvoorbeeld MSN en dit forum?[/quote:e2993bbbc9]
  Ik geef niks om mijn wachtwoorden ik bewaar mijn geheimen tog neit op de pc. :wink: Ik zou er meer om geven dat mijn msn adres gebruikt wordt om virussen te versturen! Ik ga het daarom tog maar even weg halen. :-?
 • lijkt me sowieso verstandig om m te verwijderen, ook wel zo aardig voor je "vrienden" via msn ed. mijn vriendin is er ook in getrapt helaas, norton pakte m niet op maar hij was redelijk snel verwijderd hoor! en de experts op dit forum slepen je er zo doorheen..

  mvg dennis!
 • [quote:fea63abb01="piacevole"]Ik geef niks om mijn wachtwoorden[/quote:fea63abb01]

  En het woord "identiteitsdiefstal" zegt je ook niks?

  [quote:fea63abb01="piacevole"]Ik ben niet zo'n nerd op het gebied van extensies dus ik dacht dat het een site zou zijn ofzo dus ik voerde het uit.[/quote:fea63abb01]

  Ook als het een site is is het niet veilig. Vandaag dit bericht gekregen via MSN (ik heb de hostnaam weggeknipt, zodat niemand er per ongeluk op kan klikken):
  [quote:fea63abb01]haha zie mij debiel op die foto staan www.<snip>.net/foto8.php :P[/quote:fea63abb01]

  Ik draai Linux, dus kon ik er veilig naartoe gaan. Toen kreeg ik een bestand, genaamd foto8.com te zien (d.w.z. al die rare tekens die je ziet als je een binair bestand opent in een text editor).
 • [quote:4dd68a1757="piacevole"]Ik geef niks om mijn wachtwoorden[/quote:4dd68a1757]

  Bewijst maar eens temeer dat het grootste beveiligingslek de gebruiker is. En ondertussen blijven we maar verbaast zijn als er weer ergens een cyber-crime wordt gepleegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.