Vraag & Antwoord

Anders (software)

Doorgestuurde mail: bron achterhaalbaar?

Anoniem
Ger
2 antwoorden
  • Vanmiddag heb ik van iemand als "bewijs" dat hij ook contact heeft gehad met een derde een mail doorgestuurd gekregen. Die derde zegt echter van niets te weten. En van degene van wie ik het dorgestuurd heb ik, op zijn zachtst gezegd, geen hoge pet op.

    Kan ik van de doorgestuurde mail op de een of andere wijze achterhalen waar het origineel vandaan kwam? Ik heb namelijk enorm het gevoel belazerd te worden maar heb graag iets waarmee ik hem om de oren kan slaan. Als ik aan kan tonen dat de mail helemaal niet is doorgestuurd maar hij het zelf heeft geschreven dan zou dat natuurlijk een mooi bewijs zijn.

    Het gaat trouwens niet om zomaar een simpel ruzietje, het gaat om een handelaar die van alles claimt en beloofd maar ondertussen slechts heel weinig hard kan maken. Er zijn al diversen door gedupeerd en ik hoop nu iets aan te kunnen tonen om zo meer schade te voorkomen.
  • Bewijzen kun je sowieso niets met een mailtje. Doorgestuurd nog minder, want er worden geen headers meegestuurd. En al waren die meegestuurd, ook die zijn doodeenvoudig te vervalsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.