Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel unieke cellen (dubbele eruithalen)

Anoniem
meneer_ed
6 antwoorden
 • Ik stel me voor dat het mogelijk is met een formule dubbele cellen uit een excel document te halen.
  Ik heb een dossier met 4000 rijen en 9 kolommen en een van die kolommen is de gebruikersnaam van de 4000 mensen. De gebruikersnaam mag niet identiek zijn aan een andere, maar totnutoe zoek ik handmatig uit of ik dubbele zie.

  Is er een formule om dat automatisch te zoeken? Ik hoop op hulp want het is een rotwerk om het steeds handmatig te doen.

  Alvast mijn grote dank.
 • Ik zelf gebruik hiervoor de volgende methode:
  selecteer de 1e cel van de kolom waarin de dubbele cellen gezocht moeten worden. Ga dan naar data > filter > uitgebreid filter.
  geef bij lijstbereik de kolom aan bv $b$2:$b$6500 zet een vinkje bij alleen unieke records. rest blijft leeg en klik op OK
  alle unieke records worden getoont
  Wat ik zelf nog doe is een kolom ernaast plaatsen en dan in de 1e cel een 1 zetten door nu dubbel te klikken op de rechteronderhoek wordt de kolom geheel gevuld met de 1
  Nu kan je met de gewone filter alle cellen filteren waar bv geen 1 in staat dit zijn dan de dubbele.
  Het kan misschien makkelijker maar daar ben ik nog niet achter
  suc6 ermee
 • Met de formule[code:1:597a09b240]=ALS(AANTAL.ALS($A:$A;A2)>1;"X";"")[/code:1:597a09b240] zet je (in een aparte kolom bijvoorbeeld) de waarde van de cel waarin de functie staat een 'X' als de waarde in cel A2 meerdere keren voorkomt in kolom A. Met een autofilter kun je daarna een selectie doen op niet-lege cellen, en voila: je dubbele waardes worden getoond.
  [edit]Je moet de functie toevoegen aan elke rij met data.[/edit]
 • het leest ingewikkeld maar ik ga beide manieren meteen proberen. Vast hartelijk dank voor de tips.
 • [quote:f8266bab42="hard27"]het leest ingewikkeld maar ik ga beide manieren meteen proberen. Vast hartelijk dank voor de tips.[/quote:f8266bab42]
  Ok, dan probeer ik het wat duidelijker te maken :wink::
  - kopieer de formule uit mijn vorige post
  - plak deze in je werkblad, in kolom J (dit is de tiende kolom, die moet dus nog leeg zijn, aangezien je meldt 9 kolommen te hebben) achter de 1e rij met gegevens.
  - wijzig eventueel deze waarden: $A:$A bepaalt de kolom waarin je de gebruikersnamen hebt geplaatst. A2 bepaalt de waarde die je gaat opzoeken.
  - Als de gebruikersnaam in de regel waar de formule instaat meerdere keren voorkomt, dan zal de formule de letter "X" (zonder quotes) laten zien, anders lijkt de cel leeg te zijn.
  - Kopieer de functie naar beneden. De dubbele waarden krijgen de waarde "X".
  - Via het menu Data -> Filters -> AutoFilter kun je ervoor zorgen dat je alleen de rijen waarbij het resultaat "X" is zichtbaar zijn. Als je geluk hebt, zijn dat er 0 :)

  Succes
 • Ik ben super blij want het is gelukt met de eerste methode om de dubbelen eruit te halen. Het werkt helemaal zoals ik bedoelde. DANK AAN JULLIE.

  De tweede methode werkte in mijn geval niet, want zoals ik hem lees zou je in het door ed gegeven voorbeeld de waarde van A2 elke keer opnieuw voor elke cel in A (A3, A4, A5, etc) in de formule moeten ingeven, dan moet je dus 4000 keer een waarde invoeren, dat kost gigantisch veel tijd. Deze methode werkt alleen als je een bepaalde waarde niet meer dan 1 x in je file wil hebben, maar dat kun je ook gewoon door Edit-Find doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.