Vraag & Antwoord

Anders (software)

Video8 naar bmp/jpg naar AVI op DVD

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Voor de omzetting van Video8 film naar video AVI formaat, wordt de film beeldje voor beeldje afgeleverd in bmp beeldjes. Die bmp beeldjes of frames moeten met elkaar omgezet worden naar een DVD in AVI formaat.
  Ik heb tal van converters geprobeerd. Heeft iemand goede ervaring met een bepaald programma waarmee de omzetting van BMP/JPG naar AVI op een goede manier verloopt en waarbij ook het aantal frames/sec goed kan worden ingesteld. Op die manier benaderd de conversie naar video het meest de realiteit van de oorspronkelijke film op Video8.
  Er moet zo'n 120 GB aan beeldjes worden omgezet in een AVI stream.

  Tips suggesties welkom.
 • ik zou niet weten of het mogelijk is om/programmatuur bestaat om losse beeldjes tot een avi aaneen te smeden.
  lijkt me, ook bij een fractie van die aantallen gbs, voor een thuis pc ook vele nachten werk…
  mijn gedachte bij deze vraag: heb je geen buurman, collega, neef of vriend met een dvd-recorder: dan speel je de video´s af en het beeld wordt direct op een dvd gezet.
  wil je er later nog mee klooien, dan heb je voor de pc hapklare brokken voorhanden….
 • Er zijn wel programmeeroplossingen voor (DirectShow). Misschien ook wel kant en klaar. Er bestaan allerlei converteer tools. Ik neem aan dat de BMPs een speciale naamgeving hebben, dus alleen daarom zal je een specifiek programma nodig hebben, denk ik zo. Kun je wat meer details geven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.