Vraag & Antwoord

Anders (software)

Windows vista op 256 mb

Anoniem
bastad
5 antwoorden
  • Hey kan je windows vista ook installeren op 256 mb RAM?
  • Nope, ja misschien kan het wel, maar het zal dan zoooo traag gaan. 512 is echt het minimum, want dat is eigenlijk nog te weinig. Het gaat pas lekker werken bij 2gb ram. Alhoewel het met 1gb ram toch ook best aardig gaat.
  • ik denk dat hij niet eens opstart, dat is echt veels te weinig.
  • Mocht het lukken de boel geïnstalleerd te krijgen dan mag je er vanuit gaan (letterlijk) dat een opstart, vanwege een krankzinnig gebruik van het virtueel geheugen op schijf, een kwartiertje gaat kosten. Vervolgens gaat elke opstart van een programma en het werken erin oneindig lang duren.

    Zelfs met 1 Gig geheugen gaat het relatief traag omdat Vista steeds de harde schijf aanspreekt op het virtueel geheugen. Het was een verlichting voor me toen ik van 1 naar 2 Gig ging.

    Onwerkbaar dus.
  • Klopt iderdaad, heb ook laats nog 1gb erbij geprikt en het is een stuk sneller geworden. Dit komt denk ik ook omdat ik er een nieuwe s-ata schij in heb gedaan 7200rpm, en 16mb cache, s-ata 2. Er zat n.l. eerst een 5400rpm ding in van 80gb. Dus bij mij is ie inderdaad een stuk sneller geworden. Om vista te draaien heb je gewoon een behoorlijk nieuwe pc nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.