Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word 2000 start niet meer

andre@home
9 antwoorden
 • Hoi Allemaal,

  op de pc van m'n zus heb ik direct na aanschaf office 2000 professional geinstalleerd.

  specs v/d pc:
  Pentium 4, windows xp media center edition, 1024 Mb geheugen

  dat heeft altijd gewoon gewerkt zonder problemen, maar sinds een paar dagen loopt word vast als het ge-opend wordt.
  excel en powerpoint werken nog wel normaal.

  ik heb al geprobeerd de geinstalleerde onderdelen (word, excel + powerpoint) te herstellen. dat hielp niks.
  ook office in zijn geheel verwijderen en opnieuw installeren vanaf cd-rom helpt niks. tijdens het starten van word loopt het al vast en excel + powerpoint werken zonder problemen.

  weet iemand wat er aan de hand is?
 • Een gokje : het standaardformulier van Word is beschadigd en opent niet bij het opstarten van Word. Zoek naar normal.dot en verwijder dit of verplaats het naar een andere plaats op de PC (kan je het later terugzetten indien dit niet de oorzaak is). Bij het opstarten van Word wordt een nieuw standaardformulier aangemaakt.
 • ik heb office al in zijn geheel verwijderd en opnieuw geinstalleerd, dus ik ga er vanuit dat het bestand normal.dot inmiddels ook al vernieuwd is.

  op m'n eigen pc kan ik het bestand ook nergens terugvinden en de zoekfunctie van windows loopt vast tijdens het zoeken.
  ik weet dus niet waar normal.dot hoort te staan.

  wat kan ik verder nog proberen?
 • Normal.dot is te vinden op volgende locatie : c:\Documents and Settings\Gebruikersnaam\Application Data\Microsoft\Sjablonen. Het is niet zeker dat je bij een nieuwe install van Office ook een nieuwe normal.dot aanmaakt. Dat kan je controleren door bij eigenschappen de datum van het maken van dit bestand te controleren.
 • ik heb gezocht, maar dat bestand normal.dot komt helemaal niet voor op de pc. ook niet in de map die je opgaf.

  ik heb zelf een leeg nieuw bestand aangemaakt en dat normal.dot genoemd. maar ook dit helpt niet, word loopt nog steeds vast bij het opstarten.
 • Weet je zeker dat het wel met word te maken heeft? Omdat je ook aangeeft dat de windows zoekfunctie vastloopt. Dat lijkt me dan een ander probleem, Of een bijkomend probleem.
 • het probleem met word is op de pc van m'n zus en bij haar werkt de zoekfunctie wel normaal.

  op m'n eigen pc werkte de zoekfunctie niet.

  dus ik vermoed dat het idd een probleem is van word 2000.
  de rest van het office 2000 professional pakket werkt wel gewoon zoals het hoort.
 • ik heb inmiddels word 2000 verwijderd en geprobeerd de
  Works Suite 2005 te installeren. bij de installatie heb ik gekozen om alleen word 2002 te installeren en de rest van het pakket (encarta 2005, autoroute 2005 en photo premium 10) niet.

  als ik vervolgens vanuit works een nieuw word-document wil openen, krijg ik deze melding:

  Works Taak starten heeft geen toegang tot de geselcteerde taak. Bestanden die nodig zijn om het programma te starten, ontbreken, zijn beschadigd of zijn verwijderd. Als u de bestanden wilt herstellen of vervangen, installeert u het programma opnieuw en probeert u het nogmaals te starten.

  hier snap ik niks van, want ik heb het net vers van een originele DVD ge-installeerd. het schijnt dus niet uit te maken welke versie van word ik probeer te installeren, want ze werken allebij niet
 • omdat works ook niet werkte heb ik het weer verwijderd en nog een keer word ge-installeerd met de office 2000 professional cd.

  tot mijn grote verbazing werkt het nu ineens wel!!!

  hetzelfde cd'tje, dezelfde manier van installeren.
  in feite heb ik niks veranderd op de comp, alleen 2 verschillende versies word installeren, verwijderen en weer opnieuw instaleren.

  daarom begrijp ik nog steeds niet wat nou de reden was dat word zo moeilijk deed, maar igg werkt het nu weer zoals het hoort.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.