Vraag & Antwoord

Anders (software)

progje om foto's mee te beheren?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • ik heb een aantal (best veel) foto's op mijn pc staan. Ik ben opzoek naar een manier om ze beter te ordenen en overzichtelijker hebben, dus ik vroeg me af of hiervoor een progje is?
 • Misschien dat een gratis programma als Picassa wat is?
 • hey, bedankt dat is inderdaad een goed progje merk ik. Het enige probleem en vraag die ik nu nog heb is de volgende

  De foto's heb ik allemaal in 1 map staan. Als ik al deze foto's naar picassa wil importeren, doet hij dat slechts bij 37 van de 180 foto's.

  Hoe kan dit en hoe is dit op te lossen?

  ps: ik heb dit al geprobeerd met de optie media automatisch detecteren aan en uit. In beide gevallen importeert hij slechts de 37 van de 180 (telkens dezelfde) foto's

  please help
 • Ik heb Picasa hier zo even niet bij de hand, maar ik dacht dat er in de opties de mogelijk is om aan te egeven welke bestandstypen je wilt importeren en wat de minimale grootte moet zijn. Staan die opties goed ingesteld?
 • http://picasa.google.nl/support/bin/answer.py?answer=32690&topic=9342

  Check deze link ff voor de mogelijke oorzaken voor het niet meenemen van foto's.
 • ik heb minimale grote gezet op kleine afbeeldingen en ook alle bestandstypen aangevinkt.

  Met die faq wat je gaf in de link kom ik ook niets verder.
 • ik heb de oplossing inmiddels gevonden!!!!
  Ik had de foto's van een site. Deze waren echter standaard in een .bmp extensie. Ik heb bij bestandsnaam toen ingetypt: 'fotonaam.jpg' om hem op die manier om te zetten van .bmp naar .jpg
  Maar als ik nu met paint die afbeeldingen nogmaals als .jpg opsla dan herkent het programma picasa ze wel. (wel een beetje vreemd maarja).

  Volgende vraag:
  Als ik 180 afbeeldingen met paint opnieuw moet gaan opslaan als .jpg bestand moet dat 1 voor 1 en gaat dat heeeeeeeeel lang duren. Weet iemand een snellere manier?

  en hoe kan het dat hij ze niet accepteert als ik de foto's opsla met bestandsnaam fotonaam.jpg en wel als ik ze met paint opsla maar dan aangeef in het popdown menu .jpg

  (overigens op de site kon ik bij het opslaan niet .jpg bestand selecteren)
 • Als het een bmp is, kan je dat niet wijzigen door hem simpelweg de extensie .jpg te geven. Paint slaat hem werkelijk op als jpg. Er zijn batchprogramma's die van het ene formaat naar het andere formaat kunnen converteren, bijv. irfanview.
 • Wat je ook kunt doen is de bestanden (enkel de bestanden die je handmatig naar *.jpg hebt hernoemt) weer terug zetten naar *.bmp. Dan klopt de extensie weer met de bestandsindeling. Waarschijnlijk zal Picasa de bestanden dan wel importeren (mits de bmp-extensie is aangevinkt in de opties van Picasa).

  Dit is niet zozeer een betere oplossing als de oplossing van Venzent, maar meer een alternatief.
 • maar dan moet ik dat nog 1 voor 1 doen dat omzetten. Ik ben opzoek naar een progje of iets anders waardoor ik die foto's in 1 keer kan omzetten. Of telkens per een bepaald aantal ofzo. Is irfanview zo een progje?
 • [quote:67d3dce4f3="remco p"]maar dan moet ik dat nog 1 voor 1 doen dat omzetten. Ik ben opzoek naar een progje of iets anders waardoor ik die foto's in 1 keer kan omzetten. Of telkens per een bepaald aantal ofzo. Is irfanview zo een progje?[/quote:67d3dce4f3]

  [quote:67d3dce4f3="Venzent"]Er zijn [b:67d3dce4f3]batch[/b:67d3dce4f3]programma's die van het ene formaat naar het andere formaat kunnen converteren, bijv. irfanview.[/quote:67d3dce4f3]
 • Met behulp van Irfanview kun je inderdaad meerdere bestanden achter elkaar converteren (in jouw geval van bmp naar jpg) of hernoemen (of zelfs allebei tegelijkertijd).
 • linkje?
 • [quote:45038ef481="remco p"]linkje?[/quote:45038ef481]
  www.google.nl ?
 • Kom op, met een beetje fantasie kun je de site ook zelf wel vinden. Probeer eens iets met www en dan een punt vervolgens de productnaam en dan nog weer een punt en dan com.

  Of inderdaad google. Dan heb je hem ook in één keer te pakken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.